Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2021, 9:48

Головні події на фондових біржах за 11 серпня: Інфляція в США сповільнилася, ринки радіють

У середу американський фондовий індекс широкого ринку S&P500 зріс на 0,25%, закрившись за підсумками дня на рівні 4447 пунктів.

Серед найбільших компаній США лідерами зростання стали акції The Home Depot і Bank of America, які виросли на 1,6% і 1,2% відповідно.

Найбільш знизилися акції компанії Pfizer, що впали на 3,9%, і акції Visa Inc., які просіли на 1,2%.

Згідно даним, які вийшли вчора, в липні рівень інфляції в США склав 0,5% в місячному і 5,4% в річному вимірі, що майже співпало з очікуваннями експертів. Для порівняння: у червні інфляція становила 0,9% в місячному і 5,4% в річному вимірі.

Базовий індекс споживчих цін при цьому показав навіть невелике зниження. У липні рівень споживчих цін без урахування цін на енергоносії і продукти харчування склав 0,3% в місячному і 4,3% в річному вимірі. При тому, що експерти очікували 0,4% в місячному і 4,3% в річному вивимірі. У червні показник інфляції становив 0,9% в місячному і 4,5% в річному вимірі.

Ринки знов ростуть

Те, що зростання інфляції в США сповільнилося, стало позитивною новиною для ринків. Це підтвердило заяви ФРС про те, що інфляція носить тимчасовий характер. І якщо Федрезерв правий, то ризики посилення регулятором грошово-кредитної політики найближчим часом знизилися.

На цьому фоні ринок США продовжив свій повільний рух вгору. Повільний, тому що і до публікації даних по інфляції за липень в ринку не були закладені інфляційні побоювання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися