Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2021, 9:39

Головні події на фондових біржах за 3 серпня: Грошей багато — ринок США знову зростає

У вівторок фондові ринки США знову почали зростати. Індекс широкого ринку S&P 500 додав 0,82%, завершивши день на позначці 4423 пункти.

Серед найбільших компаній США в лідерах зростання були акції Pfizer і General Electric, які виросли на 3,9% і на 2,4% відповідно.

Аутсайдерами стали акції Mastercard Incorporated, що знизилися на 2%, і акції The Walt Disney Company, що втратили за підсумками дня 1,4%.

Якихось явних причин для розвороту ринку США вгору не було. Хіба що вчора вийшли дані, які показали зростання замовлень в промисловості США в червні на 1,5% проти очікувань експертів на рівні 1%. Але ці дані не можна назвати дуже важливими, оскільки вони не є випереджаючими і відображають ситуацію в червні, коли в цілому статистика по США була хорошою. Звіти компаній в основному продовжують радувати інвесторів. Так само як і тиждень тому, і два тижні тому.

На ринку США вчора сталося те ж саме, що відбувалося і раніше. Будь-який провал ринку зустрічає агресивні покупки, що досить швидко повертає його назад, ближче до своїх максимумів. А після ринок знову починає дертися вгору.

Читайте також: Акції чи біржові фонди: у що краще вкласти гроші, щоб заробити більше

Причина такої динаміки банальна. У фінансовій системі США зараз просто надмірно багато грошей. І через те, що ФРС США продовжує свою програму з викупу активів на $120 млрд на місяць, цих грошей ставаэ все більше і більше. А тому ні новий штам «Дельта», ні ризики уповільнення економіки США, ні зростання інфляції не призводять до істотного зниження ринку. І будь-яка негативна інформація або ігнорується, або впливає на нього лише тимчасово.

Більш того, через надлишок грошей навіть негативна інформація часто інтерпретується на користь зростання. Наприклад, вчора ринок США багато в чому зміг вирости за рахунок фармацевтичних компаній. Інвестори вже забули і проігнорували потенційні ризики для економіки від нового штаму «Дельта». Але одночастно на тлі нового штаму і зростання захворюваності в США, вони згадали про фармацевтичні компанії і визнали, що зростання захворюваності на руку для фармацевтики. Таким чином ринок США врахував усі позитиви, що може принести новий штам, і проігнорував всі негативи. А все тому, що грошей надмірно багато.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися