Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 липня 2021, 19:14

Головне за понеділок: що таке золотий запас країни, чому хакери вибрали 4 липня і нові ціни на пальне

Скільки НБУ заробляє на золотовалютних резервах
«Мінфін» розбирався, скільки у НБУ реальних резервів, де і в яких валютах регулятор зберігає золотий запас країни, як і скільки на ньому заробляє.

Нацбанк минулого тижня купив на міжбанку $26 мільйонів
З 29 червня по 2 липня Національний банк викупив на ринку $26 млн. Валюту регулятор не продавав.

Масштабна хакерська атака 4 липня може коштувати сотням компаній у світі $70 мільйонів
Наприкінці минулого тижня майже три сотні компаній у США та інших частинах світу стали жертвою атаки хакерів за допомогою шифрувальної програми-здирника. Група REvil/Sodinokibi, яку підозрюють у цій масовій кібератаці, вимагає загалом $70 млн викупу в біткоїнах за відновлення зашифрованих даних. Про це повідомляє у своєму блозі експерт з криптобезпеки Кевін Бомонт.

Кабмін вводить нові правила в'їзду на територію України
З 2 липня 2021 року всім українцям, які повертаються з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії, потрібно здати експрес-тест на коронавірус або встановити додаток «Дія вдома» для проходження 14-денної самоізоляції. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ціни на АЗС. Мінекономіки підвищило середню вартість ДП та бензину
На підставі розрахунків НАК «Нафтогаз України» середня вартість 1 літра бензину становить 26,64 грн за літр, дизпального — 22,55 грн за літр. Про це повідомляє Міністерство економіки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися