Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2021, 8:41

Головні події на фондових біржах 1 червня: Дані з Європи розгойдали ринок США

У вівторок, 1 червня, американський індекс широкого ринку S&P 500 знизився на символічні 0,05% і завершив день на рівні 4202 пункту.

У вівторок, 1 червня, американський індекс широкого ринку S&P 500 знизився на символічні 0,05% і завершив день на рівні 4202 пункту.
Фото: biz.censor.net

Торги на біржі

Серед найбільших компаній США лідерами зростання стали акції нафтових компаній Exxon Mobil, які виросли на 3,5%, і акції Chevron Corporation, що додали за день 2,7%.

►Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Лідерами зниження були акції Johnson&Johnson, що впали на 2,2%, і акції Adobe Inc., що втратили 1,7%.

Гойдалки на фінринках

У понеділок фінансові ринки США були закриті у зв'язку з «днем покори». Ф'ючерси на американські індекси торгувалися і пішли в мінус, пішовши за негативною динамікою на європейських майданчиках.

Ринки Європи в понеділок знижувалися через те, що травневі дані по інфляції в Німеччині виявився вищим за очікування. Індекс споживчих цін виріс на 0,5% в місячному розрахунку і на 2,5% в річному.

Вранці, 1 червня, європейські ринки різко повернули вгору. Німецький індекс DAX зміг знову оновити свої максимуми.

Слідом пішов і ф'ючерс на індекс S&P500, який до відкриття основних торгів на ринку США практично повністю відновив втрати.

Читайте також: 10 перспективних компаній для інвестицій в технології

Далі ринок США в цілому почав зростати, додавши до середини дня 0,5%. Причиною зростання на ринках Європи стали дані по інфляції в Єврозоні. На противагу німецьким даними, інфляція в Єврозоні в цілому виявилася помірною. У травні індекс споживчих цін піднявся на 0,3% в місячному вираженні і на 2% в річному вираженні.

Також позитивний вплив на настрої ринку надали хороші дані щодо зайнятості в Єврозоні, де рівень безробіття в квітні знизився до 8%, проти очікуваного рівня 8,1%.

Проте в другій половині дня, коли ринок США впритул наблизився до своїх максимумів, на ринку почалися різкі розпродажі. Найімовірніше, якась частина інвесторів вирішила скористатися зростанням викликаним не американськими новинами для фіксації своїх позицій.

Читайте також: Топ-10 найуспішніших IPO за останні 12 місяців

Підсумки торгів

У підсумку, через дані щодо європейської інфляції і зайнятості в Європі, на ринку США відбулися так звані гойдалки, за підсумками яких ринок США повернувся на рівні закриття минулого тижня.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
2 червня 2021, 12:24
#
Ни-о-чем.
(зевает).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися