Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 травня 2021, 9:43

Євросоюз введе «ковідні» сертифікати з 1 липня

З 1 липня в Євросоюзі введуть безкоштовні сертифікати імунітету до коронавірусу: доказ, що носій такого документу захищений від хвороби covid-19. Про це повідомляє Ліга з посиланням на пресслужбу Єврокомісії.

З 1 липня в Євросоюзі введуть безкоштовні сертифікати імунітету до коронавірусу: доказ, що носій такого документу захищений від хвороби covid-19.
Фото: mind.uа

Деталі

Документ EU Digital COVID Certificate буде цифровим — з QR-кодом. При необхідності його можна отримати і в паперовій формі.

У сертифікаті будуть враховуватися в тому числі щеплення, що не схвалені в ЄС, але є в списку вакцин від ВООЗ (ті, які схвалені до використання в умовах надзвичайної ситуації за процедурою EUL).

Раніше в Європарламенті збиралися обмежитися тільки вакцинами, які отримали зелене світло від Європейського агентства лікарських засобів (EMA): BioNTech / Pfizer (Comirnaty), Moderna, Oxford-AstraZeneca (Vaxzevria) і Johnson & Johnson (Janssen).

У підсумку в ЄС вирішили, що визнають вакцинацію і Oxford-AstraZeneca (вироблену в Індії і Південній Кореї), Covishield і Sinopharm / BIBP.

Читайте також: В Європу туристи поїдуть вже в червні. Але тільки з ковід-паспортами

Рішення ВООЗ по вакцині CoronaVac від китайської компанії Sinovac, яку також використовують в Україні, очікується до кінця місяця.

Крім даних про вакцинацію, такі сертифікати можуть містити дані про імунітет в результаті перенесеної хвороби, або негативний ПЛР-тест.

«Держави-члени повинні утримуватися від накладання додаткових обмежень на поїздки власників такого цифрового сертифікату, якщо вони не є необхідними і пропорційними з точки зору охорони здоров'я населення», — підкреслюють в ЄС.

Проте, кожна держава ЄС буде сама вирішувати, визнавати чи ні сертифікат про щеплення тією чи іншою вакциною.

Читайте також: У МОЗ розповіли, коли запустять «ковідний сертифікат» в Україні

Наприклад, Франція не піде шляхом Греції та не стане вирішувати в'їзд тим, хто щеплений російською вакциною Sputnik V.

Страхування від COVID-19. Виплата в 50 тисяч гривень

Коментарі - 1

+
+15
Італій .
Італій .
21 травня 2021, 9:58
#
Французы поломались. Хотя с другой стороны у них российские туристы не такая важная часть экономики.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися