Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 травня 2021, 17:06

Україна та Франція підписали чотири угоди на понад 1,3 мільярда євро

Україна та Франція підписали чотири рамкових угоди на загальну суму понад 1,3 млрд євро. З боку Франції документи підписував міністр економіки, фінансів і відновлення Франції Бруно Ле Мер, повідомляє пресслужба Кабміну.

Україна та Франція підписали чотири угоди на понад 1,3 мільярда євро
Фото: kmu.gov.ua

Підписуйтеся на «Мінфін» в Instagram:
головні новини про інвестиції та фінанси

Які проєкти реалізовуватимуться

Підписані договори передбачають реалізацію таких проєктів:

  • постачання 130 електротягів компанією Alstom на суму до 900 млн євро. Рівень локалізації виробництва становитиме 35%;
  • постачання 370 автодрабин для роботи на висотних будівлях на суму до 300 млн євро. Цей проєкт повинен стати основою для поновлення пожежної техніки для гасіння пожеж і порятунку людей у висотних будівлях;
  • проєкт поліпшення водопостачання в Луганській області на суму 70 млн євро, завдяки чому доступ до води отримають жителі 20 міст і сіл;
  • проєкт поліпшення водопостачання в Києві на суму 70 млн євро, реалізація проєкту дозволить поліпшити якість питної води в столиці України для понад 25% її жителів.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, всі проєкти передбачають локалізацію на українських підприємствах від 30% і вище, що дозволить створити тисячі нових робочих місць.

Читайте також: Головною «інвестнянею» для проєктів розміром понад €20 мільйонів став UkraineInvest

Як уточнив французький концерн Alstom, підписана угода на суму 900 млн євро дозволить поставити 130 великовантажних електротягів для Укрзалізниці. У повідомленні компанії наголошується, що для проєкту такого масштабу потрібно залучити низку французьких заводів Alstom, зокрема в Белфорті, де розташовано глобальний центр передового досвіду локомотивів Alstom, а також Орна, Тарбі, Ле Крезо і Війорбані.

ОВДП онлайн від ICU Trade: 10,5% в грн, 3% — в доларах США

Раніше

Кабінет Міністрів України 17 лютого цьогоріч схвалив рішення щодо уповноваження Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) на здійснення супроводу інвесторів під час підготовки та реалізації проєктів зі значними інвестиціями в Україну — понад 20 млн євро.

Коментарі - 13

+
+15
preyvanamor
preyvanamor
13 травня 2021, 19:59
#
Ось це я розумію ефективна влада! 3 млрд. від англійців (на якісь там катера), 3 млрд. від арабів (на якісь там насіння), 1,5 млрд. від французів (на драбини і воду)! Та що там говорити — навіть від руССкіх 3 млрд. забрали через суд по газу!!! Не влада, а казка!

Правда, Україна так і залишається найбіднішою країною Європи, ну але то вже зовсім інше питання…
+
+60
Александр Данилович
Александр Данилович
13 травня 2021, 22:44
#
Гражданин, алё? 70% бабла уйдет Франции.
Дожились, что какие-то лестницы и трубы Украина закупает во Франции, когда являемся лидером по производству трубопроката.
и по соглашению 1.3 млрд нам дают в КРЕДИТ, а не дарят.

+
0
preyvanamor
preyvanamor
13 травня 2021, 23:15
#
Хтось не вміє в сарказм? Там і британське бабло в Україні ніколи не було і не буде, і також є кредитом…
+
+30
rredrred
rredrred
14 травня 2021, 8:16
#
Нашли чем гордиться, по этим соглашениям деньги платит Украина.
тоесть минус 1,3 млрд евро из резервов уйдут из страны на то что можно производить у себя.
даже лично моя компания готова произвести и пожарные машины, очистные сооружения для воды и воздуха только почему-то правительство с отечественными производителями не хочет работать. а вот иностранцы с удовольствием подписывают с нами контракты перепродавая дальше «улучшение питьевой воды» правительству Украины, но дороже.
даже дауны понимают почему так делают: откаты — откаты — откаты, в валюте они повкусней
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
14 травня 2021, 8:49
#
Так то воно так та не так. Ти готовий зробити ті драбини, а гроші за них отримати через 3−5 років? Думаю, що ні. А французи готові, бо в цьому ланцюжку є французький банк чи інший інвестор. Головне тут не те, що драбини чи труби, а те що гроші на це дають ті, хто музику замовляє.
Знайди інвестора і приходь зі своїм товаром. Це ринок, в моїй галузі до людей приходять одні і просять за свій товар 100 грн, але зараз, а інші просять 110, але виплата через пів року… вгадай, яка ціна як ти кажеш, повкуснєй? І це приватники… без відкатів.
+
+15
Elena1997
Elena1997
14 травня 2021, 9:42
#
Для того чтобы был рынок должна быть поддержка государства, направленная на помощь СВОЕМУ производителю. Речь идёт о том, что покупаем у французов то, что могли бы производить и продавать (с участием той цепочки, о которой Вы пишите) сами.
Это не рынок, в контексте обсуждения, это дурость и нежелание поддерживать СВОЕГО производителя.

Недавно, при очередном ремонте, обратили моё внимание на то, что купленные свёрла для сверления металла были какого угодно производителя, но не украинского.
В Украине не умеют работать с металлом, чтобы сделать эти свёрла? Нет, умеют, но политика направлена на то, что мы должны быть рынком потребления для наших т.н. «партнёров и друзей».
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
14 травня 2021, 9:58
#
Я сто відсотків за протекціонізм, вважаю що необхідно заборонити держзакупівлям брати імпорт, якщо є внутрішні товари відповідної якості. Так само і розвиток власного виробництва підтримувати. Але все впирається в гроші. Ми не хочемо платити податки, але хочемо підтримки держави. Спочатку необхідно щось дати, тобто почати сплачувати податки, а потім вимагати прозорості їх використання. Той, хто не фінансує державу не має морального права щось від неї вимагати. Але навіть так, на все не стане грошей. Не можна підтримувати всіх, але я не купую роспродукцію принципово, навіть якщо вона дешевша. Це моя позиція. Так само могла б і держава робити, адже вироблений у Львові тралік придбаний Києвом дасть державі як мінімум, 20% ПДВ, пдатки працівників тощо. Тому можна купити і дорожче, ніж імпортний, а за оахунок майбутніх податків дати пільги якісь. Але кому то треба? Все ж само грає, тілько дуй…
+
0
Elena1997
Elena1997
14 травня 2021, 18:19
#
«Ми не хочемо платити податки, але хочемо підтримки держави»

Если Вы не хотите или не платите налоги, зачем обобщать?
Всё равно, что говорить — курица такая тощая потому что сознательно голодает чтобы не попасть в суп.
Дальше и комментировать не вижу смысла Ваш суповой набор лозунгов а-ля яйценюк периода 2014-го года.
+
+15
rredrred
rredrred
14 травня 2021, 22:09
#
Шановний SkrudjMacduck, ви не філософію фантазуйте, а дослухайтеся реалій. спочатку до нас підійшли представники українських фондів з питанням чи можемо ми та за скільки, потім іноземні приватні компаніі з тим же питанням. за строки помовчте бо завжди платять частинами та довго. а потім держава Україна замоляє в іноземних приватних без тендерних процедур нашу продукцію за валюту у французів. тому поясність вельми шановний, навіщо посередники державі?
+
0
Drukalo
Drukalo
13 травня 2021, 22:21
#
Тисячі робочих місць на плантаціях) уже 500тисч створив… То як я розумію свое все обанкротили і роздеребанили, а тепер бездарі драбини купують у французів
+
+15
Александр Данилович
Александр Данилович
13 травня 2021, 22:48
#
Позорное соглашение, которое подписывают в обмен «на поддержку со стороны Франции».

Прямо как «Петя, ты должен у нас что-то купить» и купили дизельные тягачи за 1млрд, которые нам как зайцу пятая нога. Здесь тоже самое.
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
14 травня 2021, 9:02
#
А раніше самі будували літаки та ракети, а зараз драбину невзмозі.
+
+15
Elena1997
Elena1997
14 травня 2021, 9:47
#
Мы и операции на сердце выполняем. Хорошо супруниху выгнали, а то и это бы уже не могли делать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися