Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 квітня 2021, 13:10

Вода та засіб від зморшок. Pfizer попередила про продаж підроблених вакцин

Компанія Pfizer повідомила про нові випадки продажу підроблених вакцин від Covid-19, які зловмисники видають за ті, які Pfizer виробляє спільно з компанією BioNTech. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Компанія Pfizer повідомила про нові випадки продажу підроблених вакцин від Covid-19, які зловмисники видають за ті, які Pfizer виробляє спільно з компанією BioNTech.
Фото: hubs.ua

Що відомо

В межах двох розслідувань у Мексиці та Польщі були вилучені партії підробленої вакцини.

Перевірка показала, що в мексиканській партії в ампулах замість вакцини була дистильована вода, а в Польщі — засіб від зморшок.

За даними мексиканської влади, вакцину встигли ввести приблизно 80 людям в одній з приватних клінік. На здоров’я пацієнтів це не вплинуло. Затримано шестеро підозрюваних у шахрайстві.

Читайте також: Україна уклала договір на поставку 10 мільйонів доз вакцини Pfizer

У Польщі підроблена вакцина, яка була розлита навіть у несхожі на оригінальні ампули, не встигла дійти до споживачів, її вилучили на квартирі у підозрюваного, який також затриманий.

Зараз відділ Міністерства внутрішніх справ США з питань інтелектуальної власності перевіряє 35 окремих випадків підробки вакцин від Covid-19. За оцінками PricewaterhouseCoopers, ринок підробок рецептурних лікарських засобів, обсяг якого перевищує $200 млрд на рік, продовжує активно зростати.

Читайте також: Вакцина Pfizer виявилася ефективною проти нового штаму covid-19 — дослідження

Страхування від covid-19. Виплата в 50 тисяч гривень

Вакцинація в Україні

24 лютого в Київ була доставлена перша партія з 500 тисяч доз індійської вакцини CoviShield, виробленої за ліцензією AstraZeneca.

Препарат CoviShield є індійським аналогом вакцини шведсько-британського концерну AstraZeneca і проводиться за його ліцензії інститутом сироваток Serum Institute of India. 22 лютого препарат був зареєстрований для екстреного застосування в Україні. Раніше індійська вакцина була схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Читайте також: 25 березня Україна отримала 215 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac

У першому і другому кварталах Україна отримає 2,2−3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca в рамках механізму COVAX. Також країна уклала додаткові прямі угоди з індійським Serum Institute на поставку вакцин, розроблених компаніями AstraZeneca і американської NovaVax.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися