Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 квітня 2021, 9:00

Головні події на фондових біржах 21 квітня: Ринок США відіграв частину втрат

У середу, 21 квітня, фондовий ринок США зміг відіграти втрати попередніх днів і зріс. Індекс S&P 500 за підсумками дня додав 0,9%, піднявшись до 4173 пункту.

У середу, 21 квітня, фондовий ринок США зміг відіграти втрати попередніх днів і зріс.
Фото: economy.24tv.ua

Торги на біржі

У лідерах зростання були акції Tesla, які зросли за день на 3,5%, і акції NIKE — плюс 2,1%.

У лідерах падіння — акції Oracle Corporation, що знизилися на 3,2%, і акції компанії Netflix, які обвалилися відразу на 7,4% за підсумками дня.

Обвал акцій Netflix був пов'язаний зі слабким звітом компанії за перший квартал поточного року. У першому кварталі компанія показала дуже слабкі результати щодо зростання кількості платних передплатників.

Читайте також: Ринкова капіталізація Netflix скоротилася на $ 25 мільярдів. Причина — низький приріст нових передплатників

Історію зі звітом Netflix можна вважати уроком для інвесторів у високотехнологічні компанії, які виграли від карантинних обмежень.

Пожвавлення економіки і зняття карантинних обмежень поверне економічні процеси назад, від чого пікова активність людей в інтернеті піде вниз. А слідом впадуть і обороти інтернет гігантів.

Найбільш обережним в цьому плані варто бути інверторам в акції Amazon, яка, мабуть, найбільше виграла від пандемії. Повернення життя в «звичне русло» може позбавити такі компанії як Netflix і Amazon тієї премії, яку вони отримали в період пандемії.

Але в цілому, звіти компаній, як і в минулі дні були позитивними і перевершили очікування аналітиків. Основний імпульс зростання ринку в середу був сконцентрований на компаніях з малою капіталізацією, які переважно представлені «циклічними» компаніями. Для них відновлення економіки буде більш значущою подією, ніж для великих компаній.

Читайте також: Порівнюємо вкладення в S&P 500 та інші індексні фонди: прибутковість і ризики

Пріоритети ринку

На ринку вже намітилася тенденція, при якій пріоритети ринку змінилися.

Інвестори починають все більше уваги звертати на фундаментальні показники компаній і шукають ті компанії, для яких відновлення економіки буде позитивним фактором.

З іншого боку, ставлення до вчорашніх фаворитів ринку змінюється. Акції такого гіганта як Apple зараз далекі від своїх піків.

Індекс Nasdaq останнім часом не зміг оновити свої максимуми, досягнуті ще в лютому.

Дивіться також: Рекордний держборг США 2021: проблема чи ні (відео)

У той же час індекс S&P 500 і індекс Dow Jones, в складі яких більше так званих «циклічних» акцій і акцій «вартості» і в березні, і в квітні регулярно оновлювали свої історичні максимуми. І мабуть, надалі таке перебалансування ринку продовжитися.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися