Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 квітня 2021, 12:46

Зеленський завершив формування нового складу НКЦПФР

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 155/2021 від 9 квітня 2021 року про призначення ще одного нового члена Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). Про це повідомляє пресслужба президента на офіційному сайті.

Зеленський завершив формування нового складу НКЦПФР
Фото: mind.ua

Підписуйтеся на телеграм-канал «Мінфіну»:
головні фінансові новини

Хто став ще одним членом НКЦПФР

Новим членом Нацкомісії став ексдиректор Карпатської рудної компанії з групи Avellana Gold Арсен Ільїн.

У сферу його відповідальності входитимуть питання функціонування організованих товарних ринків, фінансово-кредитних механізмів будівництва та іпотеки.

Тепер склад НКЦПФР повністю сформовано:

  • Магомедов Руслан — голова;

члени Комісії -

  • Барамія Іраклій;
  • Бойко Юрій;
  • Шаповал Юрій;
  • Шляхов Ярослав;
  • Ільїн Арсен;
  • Лібанов Максим.

Читайте також: Магомедов ратує за діалог з учасниками ринку і хоче відновити спеціальну раду при НКЦПФР

Пріоритетні завдання Нацкомісії

Новий голова НКЦПФР Руслан Магомедов зауважив, що регулятор повинен створити умови, за яких сумлінні профучасники зможуть побудувати ринок і зробити його корисним для країни. «Уже в діалозі з ринком стане зрозуміло, що ми можемо зробити в середньостроковій і довгостроковій перспективах».

«Перше, що я хочу зробити, — почати діалог з локальними учасниками. Ті, хто залишився зараз, — фанатики своєї справи. Це люди, які по-справжньому хочуть, щоб в Україні фондовий ринок був», — зауважив глава Нацкомісії.

За словами Магомедова, потрібно розуміти, які завдання фондовий ринок може допомогти вирішити країні і наскільки це реально зробити в короткостроковій перспективі. «Правильним і прогресивним буде спрощення і полегшення для профучасників умов роботи. Наприклад, наступним за НБУ дозволити віддалено відкривати рахунки, полегшити процедури KYC (know your client) і комплаєнса, але при цьому діяти відповідно до міжнародних практик», — зауважив глава Комісії.

При цьому він додав: «Однак не сліпо копіюючи євродирективи, а з огляду на реальні можливості і потреби ринку». Як приклад Магомедов привів затверджені незадовго до його призначення нові правила діяльності торговців цінними паперами.

Коментарі - 1

+
+38
bonv
bonv
11 квітня 2021, 17:30
#
А толку?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися