Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2021, 16:08

ЄС виділить додаткові 121,5 мільйона євро на боротьбу з пандемією

Рада ЄС 9 квітня затвердила додаткове фінансування з бюджету ЄС в розмірі 121,5 мільйона євро для задоволення нагальних потреб блоку, пов'язаних з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу Ради.

Рада ЄС 9 квітня затвердила додаткове фінансування з бюджету ЄС в розмірі 121,5 мільйона євро для задоволення нагальних потреб блоку, пов'язаних з пандемією коронавірусу.
Фото: mind.ua

На що підуть кошти

Ці кошти будуть виділені:

  • на підготовку так званих «паспортів вакцинації» — цифрових зелених сертифікатів, які покликані полегшити вільне пересування під час пандемії covid-19;
  • на зміцнення потенціалу держав-членів по виявленню і моніторингу нових варіантів вірусу SARS-CoV-2;
  • на розробку нових аналізів полімеразної ланцюгової реакції зі зворотною транскрипцією для кожного нового варіанту вірусу;
  • на моніторинг коронавірусу і його різновидів в стічних водах тощо.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Фінансування допомоги

Кошти будуть взяті з фінансового інструменту ЄС Резерв солідарності і надзвичайної допомоги, який призначений для допомоги державам-членам і третім країнам в надзвичайних ситуаціях. Вони будуть спрямовані до Європейського центру з профілактики та контролю захворювань (ECDC).

Очікується, що Європейський парламент обговорить цю фінансову підтримку на наступному тижні, щоб затвердити її на пленарному засіданні в кінці квітня.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
0
yurikiev
yurikiev
11 квітня 2021, 9:34
#
Круто, але прикро, що у цьому не знайшлося місця для України
+
0
psycho
psycho
11 квітня 2021, 19:36
#
В сточных водах, не хорошо звучит, лучше просто комендантский час.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися