Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 квітня 2021, 8:17

Головні події на фондових біржах 7 квітня: Ринок США застиг біля максимумів

У середу американський індекс S&P500 закрився на позначці 4079 пункту, додавши за підсумками торгів 0,15%. В цілому торги на фондовому ринку США в останні два дні можна описати, як консолідацію біля історичних максимумів.

У середу американський індекс S&P500 закрився на позначці 4079 пункту, додавши за підсумками торгів 0,15%.
Фото: investment.24tv.ua

Підсумки торгів

Коливання індексу S&P500 і у вівторок, і в середу не перевищували 0,5%, а динаміка котирувань обмежувалася в коридорі 4070−4085 пункта.

За підсумками торгів середи, лідерами зростання стали акції Facebook, які зросли на 2,2% і акції компанії NVIDIA, які додали 2%.

Лідером зниження стали акції компанії Tesla, що впали на 2,9% і акції компанії The Walt Disney знизилися на 1,1%.

Очікування ринку

Публікація протоколів ФРС з останнього засідання регулятора не змогла зрушити ринок з місця, оскільки нічого нового ринок для себе не почув.

Згідно з опублікованими протоколами, на останньому засіданні представники ФРС вказали, що м'яка політика буде залишатися в силі, поки вона не призведе до досягнення цілей щодо зайнятості та інфляції та не буде коригуватися на основі прогнозів.

Читайте також: Новий план Байдена з порятунку економіки: хто отримає мільярди

Також ринок не звернув уваги і на висловлювання Байдена про те, що він готовий вести переговори щодо підвищення податків. Поки ринок взагалі не звертає увагу на всі дискусії щодо інфраструктурного плану Байдена, і пов'язаним з цим підвищенням податків, оскільки не вважає, що цей план буде ухвалений в тому вигляді, який пропонує Байден.

Ринок США, який знаходиться біля своїх нових історичних максимумів, врахував у своїх котируваннях все старі новини. Нових новин, які можуть вплинути на ринок поки немає і на цьому тижні не очікуються. Ринок чекає наступного тижня, коли почнеться сезон звітів компаній за 1-й квартал 2021 року і почне надходити свіжа статистика по економіці.

Читайте також: Міністр фінансів США виступає за мінімальну ставку корпоративного податку в світі

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися