Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 грудня 2020, 17:18

Ринок залишають ще три фінустанови. За власною ініціативою

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ три компанії – фінансову компанію «Женева», факторингову компанію «Прем’єра» і страхову компанію «Інноваційні страхові технології». Про це повідомляє регулятор на офіційному сайті.

Ринок залишають ще три фінустанови. За власною ініціативою
Фото: news.dtkt.ua

Рішення прийнято комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 18 грудня 2020 року на підставі поданих компаніями заяв.

Що відомо про компанії

Фінансова компанія «Женева» мала чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, фінансового лізингу, надання коштів у позику, у т. ч. на умовах фінансового кредиту, а також надання гарантій і поручительств. Ліцензії були анульовані на засіданні комітету 13 листопада.

Станом на 30 вересня 2020 року обсяг активів цієї установи становив 2,3 млрд грн, або 1,2% від загального обсягу активів фінкомпаній.

Факторингова компанія «Прем’єра» мала одну ліцензію – на надання послуг з факторингу. Ліцензія була анульована на засіданні комітету 27 листопада.

Станом на 30 вересня 2020 року обсяг активів цієї установи становив 23,5 млн грн або 0,01% від загального обсягу активів фінкомпаній.

Ліцензії страхової компанії «Інноваційні страхові технології» анульовані з 22 вересня 2020 року.

Обсяги страхових премій цієї компанії за 9 місяців 2020 року становили 19,9 млн грн. Компанія займалася переважно страхуванням залізничного транспорту та фінансових ризиків. Станом на 30 вересня п. р. частка премій від цих видів страхування становила 61,3% від валових страхових премій компанії.

Компанія зазначила, що всі договори страхування (перестрахування) станом на 30 листопада 2020 року припинені через завершення терміну дії. У компанії відсутні зобов’язання за договорами страхування чи перестрахування та невиконані (або прострочені) зобов’язання перед страхувальниками.

Нагадаємо

15 грудня Національний банк виключив із державного реєстру фінансових установ три компанії за їх власною ініціативою.

Читайте також: Нацбанк став мегарегулятором. Що це значить для фінансового ринку

На початку грудня Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у вісімнадцяти фінансових установ на підставі поданих ними заяв.

Рейтинг кращих кредитів під 0% * в МФО

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
22 грудня 2020, 18:40
#
Конкуренція?:)
+
0
Did7n
Did7n
23 грудня 2020, 9:38
#
Убрали помойку
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися