Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2020, 11:32

Компенсації ФОПам почнуть виплачувати 22 грудня — Петрашко

З 22 грудня в Україні почнуть виплачувати матеріальну допомогу в розмірі 8 тис. грн найманим працівникам та ФОПам, які втратили частину зарплати і доходу в результаті карантинних обмежень. Про це розповів в ефірі телеканалу Україна 24 міністр економіки Ігор Петрашко.

Компенсації ФОПам почнуть виплачувати 22 грудня - Петрашко
Фото: news.dtkt.ua

За словами міністра, ті, хто подаватиме заявки на отримання допомоги після 21 грудня, матиме змогу отримати матеріальну допомогу вже на початку 2021 року.

«Наймані працівники можуть працювати як у фізичних ФОПів, так і в компаніях іншої форми власності. Наприклад, якщо підприємство — ТОВ або ФОП — має 10 найманих працівників, то всі 10 працівників подаються самостійно через „Дію“, отримуючи компенсацію 8 тис. грн. У разі самого ФОПа, то він також отримує ці 8 тис. грн. Ми орієнтуємося, що з 22-го числа, відразу після завершення так званого нашого першого дедлайну, ми почнемо виплати», — підкреслив міністр.

Читайте також: Подачу заявок на «8 тисяч Зеленського» подовжили до 31 грудня

Раніше повідомлялося

З 14 грудня портал «Дія» та однойменний мобільний додаток почали приймати заявки на отримання 8 тис. грн одноразової допомоги від держави найманим працівникам, які втратили частину зарплати в результаті введення карантинних обмежень, і фізичним особам-підприємцям (ФОПам), які втратили частину доходу в результаті карантину.

Читайте також: Стало відомо, які категорії ФОП отримають по 8 тисяч

16 грудня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що прийом заявок на отримання 8 тис. грн одноразової допомоги від держави подовжений до 31 грудня 2020 року.

Станом на 17:00 18 грудня ФОПи вже подали 252 тис. заявок на отримання одноразової державної допомоги в розмірі 8 тис. грн через портал державних послуг «Дія».

Хочете знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися