Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2020, 17:45

НБУ продовжує «чистити» небанківський ринок. Анулював ліцензії восьми компаній

Нацбанк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у восьми фінансових установ на підставі поданих ними заяв. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нацбанк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у восьми фінансових установ на підставі поданих ними заяв.
Фото: flickr.com

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив такі рішення на засіданні 11 грудня 2020 року:

У кого відкликали всі ліцензії

  • у «Кредитна установа» «Кредит Комерц» одну ліцензію – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту;

  • у ТОВ «Сталь та фінанси бенк» одну ліцензію – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту;

  • у Кредитної спілки «Славутич-Кредит» дві ліцензії – на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення, а також на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту;

  • у Кредитної спілки «Запоріжжя» дві ліцензії – на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення, а також на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту.

Читайте також: Небанківський ринок поповнив новий учасник. Ліцензія відсутня

Ліцензію на надання гарантій:

  • ТОВ «Веллфін»;
  • ТОВ «Фінансова компанія трансфер груп»;
  • ТОВ «ФК „Факторінгс“;
  • ТОВ „ФК “Фінтек Меркурій».

Після відкликання ліцензій фінустанова позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінустанову від виконання своїх зобов’язань перед кредиторами.

Читайте також: НБУ продовжує «чистити» небанківський ринок

Нагадаємо

15 грудня Національний банк виключив із державного реєстру фінансових установ три компанії за їх власною ініціативою.

Читайте також: Нацбанк став мегарегулятором. Що це значить для фінансового ринку

На початку грудня Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у вісімнадцяти фінансових установ на підставі поданих ними заяв.

Коментарі - 2

+
+16
mary27
mary27
17 грудня 2020, 17:50
#
Ничего интересного, кроме кредитного союза.
+
+45
preyvanamor
preyvanamor
18 грудня 2020, 4:12
#
Та яка це чистка??? вони ж самі подали заяву на скасування ліцензії!! ви краще напишіть скільки банків-відмивочних контор закрив САМ НБУ?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися