Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2020, 16:42

Верховна Рада призначила міністра агрополітики

Верховна Рада України підтримала призначення нинішнього очільника Держгеокадастра Романа Лещенка міністром аграрної політики і продовольства України. Про це повідомляє агентство УНІАН.

Верховна Рада призначила міністра агрополітики
Фото: rubryka.com

Кандидатуру Лещенка на посаду голови майбутнього аграрного міністерства запропонував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. «За» проголосувало 242 депутати.

Що відомо про Романа Лещенка

  • Роману Лещенку 32 роки. Він народився в 1988 році в селі Нагірна Жашківського району Черкаської області в сім'ї селян.
  • Лещенко закінчив юридичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, має ступінь доктора філософії в галузі права.
  • З 2007 року працював в компанії OSG Group, обіймав посаду головного юридичного консультанта холдингу, в 2013 році зайнявся аграрним консалтингом, заснувавши «Український аграрний центр».
  • З 2013 року викладає в університеті.
  • З жовтня 2019 року до 10 червня 2020 року було уповноваженим президента із земельних питань.
  • 10 червня 2020 року Лещенко був призначений головою Держгеокадастра України.

Про пріоритети на посаді міністра

Новопризначений міністр аграрної політики і продовольства України розповів про пріоритети в роботі майбутнього міністерства, серед яких, зокрема, підтримка тваринництва і зрошення. Про це Лещенко сказав під час виступу у Верховній Раді.

Лещенко відзначив, що на сьогодні з падіння обсягів молока Україна знаходиться на рівні 1946 року.

Також новий міністр наголосив на необхідності запровадити Держводагентство в структурі Мінагрополітики і почати масштабну програму зрошення.

«Ми хочемо змінити законодавство в частині водокористування і запустити найбільш масштабну програму, близько 2 млрд дол. залучених інвестицій, на зрошення на півдні України», — сказав він.

Крім того, Лещенко анонсував програми стимулювання з податковими пільгами для виробників сільгосппродукції з високою доданою вартістю.

До речі

Сьогодні, 17 грудня, Верховна Рада призначила ще одного міністра — Сергія Шкарлета. Він став міністром освіти і науки України. За його призначення проголосували 226 народних депутатів України.

Як відомо, вчора комітет ВР з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Комітет рекомендував сесійному залу парламенту визначитися.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
17 грудня 2020, 18:39
#
І фото в тему вже підібрали?:))
+
+30
bonv
bonv
17 грудня 2020, 18:40
#
Міністри приходять і відходять а економіка продовжує падіння.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 грудня 2020, 21:56
#
Идёт реальное омоложение кадров в руководстве страны и всей провластной ввертикали...

Президенту - 42.
Министру - 32.
Депутату ВРУ от партии «Слуга Народа» Святославу Юрашу - 23.

Буду надеяться, что у власти хватит ума установить возрастной ценз
для назначаемых и выборных должностей  - не моложе 18 лет
на дату назначения на должность... 


+
0
SergS7
SergS7
18 грудня 2020, 12:56
#
В цьому році неврожай по причині відсутності опадів і відсутності міністерства. Був би міністр АПК - видав би наказ до товариша Бога, щоб терміново ключив дощ
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися