Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2020, 14:17

Альфа-Банк Україна став резидентом мережі коворкінгів Creative States

Альфа-Банк Україна став резидентом мережі коворкінгів Creative States та першим універсальним банком, який обрав формат зовнішнього гнучкого офісу для своїх співробітників.

У коворкінгах Creative States у Києві та Дніпрі Альфа-Банк Україна розмістив частину співробітників внутрішнього IT-проєкту Sparta, в рамках якого ведеться розробка нового цифрового банку Sense SuperApp та інших діджитал-проєктів, а також оцифровування внутрішніх процесів банку. Для цього Альфа-Банк орендував у коворкінгах міні-офіси та розглядає перспективу подальшого розширення.

Фото: Альфа-Банк

На фото (зліва направо): Ілля Кенігштейн, засновник та CEO Creative States, Ольга Філіпенко, виконавчий директор Альфа-Банку Україна, Марія Гаравська, HR-директор Альфа-Банку Україна, Андрій Гриценюк, IT-директор Альфа-Банку Україна.

«Ми постійно знаходимося у пошуках нових можливостей та форматів роботи команди банку. Відтак, ще до карантину ми запустили віддалені робочі місця для окремих support-підрозділів. А сьогодні стали першим універсальним банком, який пішов шляхом організації робочого простору у коворкінгах, руйнуючи таким чином стереотипи про класичний банкінг», — каже Марія Гаравська, HR-директор Альфа-Банку Україна.

Статус резидента Creative States для Альфа-Банку — це також новий формат взаємодії банку з партнерами та клієнтами.

«Коворкінги давно перестали бути офісами для IT та стартапів. Сьогодні це ком’юніті, які об’єднують прогресивні компанії та лідерів бізнес-середовища, створюючи умови для ефективної взаємодії між компаніями з різних галузей», — прокоментував Андрій Гриценюк, IT-директор Альфа-Банку Україна.

«Ми раді вітати Альфа-Банк Україна у Creative States та ще раз довести: сьогодні гнучкі офіси — це найкращий та ефективний формат для бізнесу. Спочатку коворкінги були задумані виключно для IT. Тепер же серед наших резидентів — реальний сектор економіки та венчурні фонди. Ще вчора ніхто б не повірив, що банк може переїхати у коворкінг. А сьогодні це нова реальність», — впевнений Ілля Кенігштейн, засновник і CEO Creative States.

Коментарі - 6

+
+42
Qwerty1999
Qwerty1999
17 грудня 2020, 14:36
#
«Еще вчера никто бы не поверил, что банк может переехать в коворкинг. А сегодня это новая реальность»

А что думают борцы с Киевстаром о передаче их персональных данных и информации, содержащей банковскую тайну, в коворкинги, сотрудникам проекта Спарта и т.п.

Или Альфа-банку можно всё?!
+
0
82845392
82845392
17 грудня 2020, 16:44
#
Очень своевременно - как раз в разгар пандемии переехать в «наглухо опенспейс», где будут не только сотрудники банка, а и буквально кто угодно :) Еще интересно, как будет с безопасностью. Если будет физический контроль доступа в их часть - то смысл было переезжать в коворкинг, почему не просто свое помещение?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 грудня 2020, 17:04
#
В банковской сфере кроме контроля периметра и физического доступа в помещения есть и дополнительные требования к оборудованию помещений, где храниться и обрабатывается конфиденциальная информация о клиентах банка и инфа с грифом «БТ».

+
0
82845392
82845392
18 грудня 2020, 1:46
#
Да, вполне возможно, но, надеюсь, они разнесут собственно обработку/саппорт и разработку (с тестами на обфусцированных дата-сетах). Другое дело, что в наших реалиях часто бывает что-то типа: «Вась, дай доступ на прод, а то там клиент жалуется, а я воспроизвести не могу» - и тут-то все требования побоку :)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 грудня 2020, 12:47
#
Разрабы тестят свои поделки на старых копиях реальных баз, а уж месячной давности они или годовой — для утечки информации не имеет особого значения.

И нет никакой уверенности в том, что серверные комнаты коворкингов спроектированы и построены согласно требований НБУ для серверных помещений банков, если таковые там вообще есть…
+
0
82845392
82845392
18 грудня 2020, 17:48
#
Любая копия должна быть предварительно обфусцирована. Если это сделано - совершенно неважно, насколько она старая. Если нет - тем более :))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися