Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 грудня 2020, 18:46

Альянс Банк долучився до держпрограми підтримки українських експортерів

Альянс Банк і державне Експортно-кредитне агентство (ЕКА) уклали договір про участь клієнтів Банку у програмі «Страхування експортних ризиків».

Згідно з меморандумом про співпрацю сторін, Альянс Банк відбирає бізнес-проєкти клієнтів-експортерів, які зможуть скористатися послугами страхування ризиків за зовнішньоекономічними договорами з боку ЕКА. Фінансування виконання контрактів бере на себе банк. Також на нашій стороні — аналіз потенційного клієнта, завдяки чому ЕКА розглядатиме заявки компаній, які пройшли експертизу банку, за прискореною процедурою.

«Програма ЕКА „Страхування експортних ризиків“ істотно полегшує доступ експортоорієнтованого бізнесу до банківського фінансування» — Юлія Фролова, Голова Правління.

Участь у програмі доступна не тільки діючим експортерам, але і компаніям, які планують розширити ринок і продавати свої товари за кордоном в майбутньому. Ключова умова — проєкт підтримує українського виробника.

Альянс Банк, в рамках угоди про співробітництво з державним Експортно-кредитним агентством (ЕКА), пропонує спрощені умови кредитування. Умови кредиту відповідно до вимог ЕКА наступні:

  • Сума кредиту – до 2,5 млн грн
  • Строк кредитування – до 12 місяців

ЕКА забезпечує страхування кредиту в розмірі 85% від суми кредиту. Приблизний страховий тариф ЕКА складе 1,2% від суми кредиту для позик строком до 6 місяців, і 1,6% – строком від 6 до 12 місяців, в залежності від коефіцієнта країни покупця за шкалою ОЕСР.

Діяльність ЕКА, спрямована на стимулювання експорту товарів українського виробництва, забезпечує дійсно доступні кредити без класичного забезпечення, що раніше вимагалось банком.

Програма доповнить лінійку існуючих продуктів фінансування підприємств малого та середнього бізнесу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися