Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 грудня 2020, 9:01

Bank of America назвав п'ять ризиків для ринку акцій в 2021 році

Банки Wall Street очікують подальшого зростання SP 500 в 2021 році, але Bank of America бачить п'ять ризиків, які можуть перешкодити реалізації цього прогнозу. Про це заявив гонконгський аналітик Bank of America Вінні Ву, пише Profinance.

Банки Wall Street очікують подальшого зростання SP 500 в 2021 році, але Bank of America бачить п'ять ризиків, які можуть перешкодити реалізації цього прогнозу.
Фото: buffett.online

Ризик 1. Корпоративні дефолти в Китаї погіршують фінансові умови і душать відновлення світової економіки

Цей рік може поставити новий рекорд за обсягом корпоративних дефолтів в Китаї, включаючи і деякі держкомпанії, які, як здавалося інвесторам, були від цього гарантовані центральним урядом країни. Загальний обсяг дефолтів в Китаї поки залишається низьким щодо масштабів економіки, проте в цьому році відношення боргу країни до її ВВП зросло на 27%, що є рекордним значенням з 2009 року і створює ризики жорсткості грошово-кредитної політики в цьому і наступному роках.

Ризик 2. Порятунок компаній-зомбі обмежує продуктивність і економічне зростання

Цього року країни світу були змушені виділити стимулювання обсягом $21 трлн, у результаті чого врятованими виявилися як хороші компанії, так і погані. Таким чином, багато компаній отримали життя після смерті і стали справжніми «зомбі», що загрожує не стільки серйозною борговою кризою, скільки довгостроковим зниженням продуктивності.

Читайте також: У Morgan Stanley назвали 4 ризики для ринку акцій

На даний момент частка зомбі (прибутку не вистачає для оплати боргів) серед всіх компаній країн ОЕСР становить 16%, і це означає, що навіть у разі економічного зростання більшість корпоративного прибутку буде йти не на капітальні витрати, а на затикання фінансових дір.

Ризик 3. Довгостроковий перехід на віддалену роботу обмежує інфляцію заробітної плати

Все більше і більше компаній виводять співробітників з дорогих міст і відповідним чином коригують їх заробітні плати. Це створює передумови для конкурентної девальвації заробітних плат середнього класу в світових масштабах.

Ризик 4. Політичний глухий кут у Вашингтоні і фінансовий аскетизм

Перспективи збереження республіканцями більшості в Сенаті США знижують ймовірність швидкого виходу з глухого кута в переговорах щодо стимулів. Це загрожує фінансовим аскетизмом.

Читайте також: Як купити ОВДП і скільки на них можна заробити

Ризик 5. Ядерна енергетика може повернути колишню популярність

Цього року чиста енергетика стала однією з найбільш популярних інвестиційних тем, але деякі американські чиновники не впевнені в тому, що одних лише поновлюваних джерел енергії буде достатньо для досягнення поставлених завдань з клімату. Прихильники ядерної енергетики вказують на необхідність її використання в якості резервного ресурсу: ядерна енергетика майже не залишає вуглецевого сліду, а уран сьогодні коштує всього $30 за фунт проти $70 і $136 в 2011 і 2007 роках відповідно.

Читайте також: Що таке ETF та як на них заробляти

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися