Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2020, 16:12

Зростає криміналізація криптовалют. Частка «брудних» трансакцій вже становить 13%

Аналітична фірма Elliptic, сфера інтересів якої — ринок цифрових грошей, зазначає що вже 13% трансакцій з незаконно отриманими цифровими активами перераховуються за допомогою анонімних приватних гаманців. Про це повідомляє pymnts.com.

Зростає криміналізація криптовалют
Фото: news.crypto.pro

Що відбувається

У новому звіті Elliptic, яка розробляє інструменти контролю криптоактивів для усунення «сірих» схем з відмивання грошей, повідомляє, що вже 13% трансакцій з незаконно отриманими цифровими активами перераховуються за допомогою анонімних приватних гаманців, що в 7 разів перевищує показники за 2019 рік.

«У міру розвитку технологій і набуття чинності новими правилами наше дослідження показує, що злочинці шукають нові способи відмивання «брудних» криптоактивів», — зауважив Девід Карлайл, глава відділу політики Elliptic.

Найзначнішою тенденцією, яка спостерігається, стало збільшення використання конфіденційних гаманців.

Приватні гаманці, дійсно, ускладнюють відстеження «сірих» платежів, проте експерти вважають, що усунути цю прогалину в безпеці здатні криптобіржі, якщо введуть обов'язкове правило підтвердження джерела активів.

За словами Тома Робінсона, головного наукового співробітника Elliptic, під час переведення в готівку коштів криптобіржам слід використовувати інструменти блокчейна для аналізу приватних гаманців своїх клієнтів на предмет, чи не депонують вони кошти, одержані злочинним шляхом.

Читайте також: Купувати чи чекати. Три думки про інвестиції в крипту

Що в Україні

Верховна Рада в першому читанні проголосувала за закон №3637 про віртуальні активи, який легалізує ринок криптовалют в Україні. Всього проєкт закону підтримало 230 депутатів. Законопроєкт надзвичайно важливий для криптогалузі, адже він формує правове поле ринку віртуальних активів (правовий статус, класифікацію, права власності та інші ключові юридичні дефініції).

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Отаман»

Коментарі - 4

+
+45
Paul Burda
Paul Burda
11 грудня 2020, 16:24
#
Для этого и создавались эти криптовалюты.
+
0
Sage05
Sage05
11 грудня 2020, 20:43
#
Дело не в криминале, а в уклонении от налогов. По сути, многие начали практиковать домашние продажи, и карантин сыграл на руку. Т.е. мистер Иван продал товар за биточек, и за биточек же- купил другой товар, и это всё обхода налоговую и фиат. Вот же беда то какая.
+
0
Італій .
Італій .
11 грудня 2020, 21:30
#
перечисляются с помощью анонимных частных кошельков

Вот это аналитика, вот это уровень!!!111
+
0
Італій .
Італій .
11 грудня 2020, 21:34
#
Верховная Рада в первом чтении проголосовала за закон №3637 о виртуальных активах, который легализует рынок криптовалют в Украине.

Рынок криптовалют в Украине полностью легален и без закона.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися