Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2020, 13:29

НБУ визначив об'єкти критичної інфраструктури банківської системи

Нацбанк України визначив критерії та порядок віднесення об’єктів в банківській системі до об’єктів критичної інфраструктури. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Нацбанк України визначив критерії та порядок віднесення об’єктів в банківській системі до об’єктів критичної інфраструктури.
Фото: mind.ua

Які банки належать до об’єктів критичної інфраструктури

Так, до об’єктів критичної інфраструктури в банківській системі України належать банки, стале функціонування яких забезпечує стабільність банківської системи, має суттєве значення для економіки та безпеки держави, функціонування суспільства, та які становлять значний суспільний інтерес. Зокрема, це:

  • Національний банк;

  • Банки, які відповідають хоча б одному з таких критеріїв:

банк, який включено до переліку системно важливих банків;

банк, який включено до переліку банків України, уповноважених для роботи (здійснення операцій) в особливий період;

банк, у якому держава прямо чи опосередковано володіє часткою понад 75% від статутного капіталу банку.

Також Національний банк сформував вимоги щодо віднесення інформаційних систем об’єктів критичної інфраструктури в банківській системі, кібератака на які безпосередньо може вплинути на стале функціонування об’єкта критичної інфраструктури, до об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Постанова набирає чинності з 11 грудня 2020 року.

Крім того, цією постановою визначені порядок ведення в Національному банку переліку об’єктів критичної інфраструктури в банківській системі України та переліків об’єктів критичної інформаційної інфраструктури в банках, обсяги та порядок подання банками інформації, необхідної для ведення реєстру об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 грудня 2020, 15:27
#
Правление Нацбанка на заседании 11 декабря в очередной раз изменило организационную структуру. Согласно новым изменениям, замглавы НБУ Екатерина Рожкова стала возглавлять Финансово-административный и операционный блок регулятора, в то же время ее лишили полномочий в сфере регулирования небанковских финучреждений.

Правління НБУ ухвалило рішення про часткову зміну розподілу вертикалей підпорядкування
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися