Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2020, 8:18

АМКУ дозволив громадянину Білорусі купити БТА Банк

Антимонопольний комітет України надав громадянину Республіки Білорусь Миколі Воробею дозвіл на купівлю українського БТА Банку. Про це зазначено у рішенні АМКУ № 727-р.

Антимонопольний комітет України надав громадянину Республіки Білорусь Миколі Воробею дозвіл на купівлю українського БТА Банку.
Фото: naviny.belsat.eu

Що відомо про рішення АМКУ

АМКУ ухвалив дозвіл на купівлю українського БТА Банку 23 листопада 2020 року. 

Усі 100% акцій БТА Банку належать однойменному казахському банку, кінцевим бенефіціаром якого є Ракішев Кенес. Після того, як казахський банк перетворився на фінансову компанію, він вирішив позбутися іноземних дочірніх структур, в тому числі і українського БТА Банку.

Що відомо про Миколу Воробея

АМКУ зазначає, що Микола Воробей є кінцевим бенефіціарним власником суб’єктів господарювання – резидентів та нерезидентів України, що здійснюють діяльність на території України із реалізації нафтопродуктів і лісопиломатеріалів; транспортування нафтопродуктів трубним транспортом; надання брокерських послуг.

Як пишуть ЗМІ, білоруський олігарх Микола Воробей через естонську компанію NT Marine отримав в 2019 році квоту на поставку 600 тис. тонн російського коксівного та енергетичного вугілля в Україну. 

Микола Воробей володіє компаніями Інтерсервіс, Абсолютбанк, Бреміно Груп, а через Нафтобітумний завод в 2019 році придбав контрольний пакет акцій українського нафтопродуктопроводу ПрикарпатЗападтранс. Він є вихідцем з України, але зараз живе в Білорусі.

Коментарі - 2

+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
11 грудня 2020, 8:45
#
Та шо Банки
Вони ось дозволять влiтку громадянам рiзних держав Землю нашу купувати..., так сказать щасливого майбутнього…
+
0
23921044080
23921044080
11 грудня 2020, 9:40
#
Много у Вас земли сейчас?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися