Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2020, 11:48

Ще 8 фінустанов вирішили піти з небанківського фінансового ринку

Національний банк України відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у восьми фінансових установ на підставі поданих ними заяв. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Ще 8 фінустанов вирішили піти з небанківського фінансового ринку
Фото: ua.news

Рішення ухвалено на засіданні комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 04 грудня 2020 року.

Хто здав усі ліцензії

Фінансова компанія «Кредит Експерт»: дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, та послуг з факторингу.

Факторингова компанія «Кванта»: чотири ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, послуг з факторингу, послуг з фінансового лізингу, а також надання гарантій.

Хто відмовився частково

Фінансова компанія «Фін Пей»: ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, а також надання гарантій. У фінустанови залишилися чинними ще дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, а також послуг з факторингу.

Відкликано ліцензії на надання гарантій у фінансових компаній:

  • «Атлантіс Капітал»;
  • «Бізнес Капітал»;
  • «Стерелінг»;
  • «Фактор Вест»;
  • «Флай Фінанс».

Небанківський фінансовий ринок сьогодні

Станом на 30 листопада 2020 року в Україні діє 2071 учасник ринку небанківських фінансових послуг.

За останні чотири місяці ринок залишило близько 38 фінансових установ та ще 45 установ добровільно відмовилися від усіх ліцензій. Переважно ринок залишають фінансові компанії, страховики, ломбарди та менше — кредитні спілки і лізингодавці.

Проте компанії не тільки залишають ринок, а він також поповнюється новими учасниками. За цей період 26 компаній отримали нові ліцензії від НБУ та ще 11 нових гравців зареєструвались як фінансові установи, зокрема фінансові компанії, страхові посередники, ломбарди та лізингодавці.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»:
22,9% річних у гривні +50 грн від «Мінфіна»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися