Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 грудня 2020, 15:52

Офіс Генпрокурора передав арештоване майно банку «Фінанси та Кредит» на 2,5 мільярда

Прокурори Офісу Генерального прокурора передали АРМУ арештовані корпоративні права, грошові кошти та 26 об’єктів нерухомості у провадженні щодо розтрати грошових коштів банку «Фінанси та Кредит» на суму понад 2,5 млрд грн. Про це повідомляється на сайті Офісу.

Офіс Генпрокурора передав арештоване майно банку «Фінанси та Кредит» на 2,5 мільярда
Фото: tsn.ua

Майно передано до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМУ) на підставі ухвали Печерського районного суду м. Києва.

З чого складається передане майно

До переданих активів увійшли оздоровчі комплекси, готелі, житлові та комерційні приміщення, розташовані у центральних частинах Києва, Харкова, Полтави та Кривого Рогу загальною площею понад 22 тис. кв. м.

Зазначені активи належать кінцевому бенефіціарному власникові банку.

У разі ухвалення судового рішення про конфіскацію, активи та накопичені з відповідної суми відсотки будуть перераховані до державного бюджету.

Читайте також: ФГВФО розкрив схему виведення коштів з банку «Фінанси і Кредит»

Судові хроніки

Слідством встановлено, що офшорна компанія, пов’язана із кінцевим бенефіціарним власником банку, у період 2007-2014 років відкрила кредитні лінії в іноземних банках. Згодом між українським банком та іноземними банками було укладено договори застави на суму понад $113 млн. Цими договорами український банк виступав поручителем зазначеної офшорної компанії власними коштами, розміщеними на кореспондентських рахунках в іноземних банках-кредиторах.

У 2015 році через невиконання зобов’язань офшорною компанією за кредитними договорами іноземні банки стягнули з рахунків українського банку близько $113 млн, що на той час було еквівалентно 2,5 млрд грн. Такі дії вплинули на ліквідність банку, що зрештою позначилося на його платоспроможності та сприяло початку процедури ліквідації фінустанови.

Читайте також: Власника «Фінанси і кредит» підозрюють у виведенні $53,7 млн з банку

У рамках кримінального провадження повідомлено про підозру восьми особам: кінцевому бенефіціарному власникові, голові правління банку та керівництву фінустанови. Наразі триває процес з виявлення та передачі в АРМА активів осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Бажаєте знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися