Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2017, 12:09

Власника «Фінанси і кредит» підозрюють у виведенні $53,7 млн з банку

Власника збанкрутілого банку «Фінанси та кредит», депутата Верховної Ради україни Костянтина Жеваго (за даними НБУ володіє 97,67% акцій банку) підозрюють у виведенні з банку 53,7 млн доларів.

Власника збанкрутілого банку «Фінанси та кредит», депутата Верховної Ради україни Костянтина Жеваго (за даними НБУ володіє 97,67% акцій банку) підозрюють у виведенні з банку 53,7 млн доларів.
Жеваго підозрюють у виведенні $ 53,7 млн з банку/Фото: finance.bigmir.net

Про це свідчить постанова Шевченківського районного суду Києва від 31 жовтня 2017 року.

Згідно з матеріалами суду, Служба безпеки України в рамках розслідування однієї з кримінальних справ, встановили, що в 2012-2015 роках посадові особи банку «Фінанси та кредит» за попередньою змовою з власниками цього банку та посадовими особами та власниками кіпрської компанії Nasterno Commercial LTD заволоділи вказаною сумою коштів банку.

Зловмисники діяли за наступною схемою. Зазначені кошти були передані банком в заставу австрійському банку Meinl Bank AG в якості забезпечення під кредит, взятий Nasterno Commercial LTD, пише РБК-Україна.

При цьому, слідчі з'ясували, що ініціатором надання австрійським банком кредиту компанії Nasterno Commercial LTD були саме посадові особи банку «Фінанси та кредит».

Згодом кредит так і не був повернутий компанією, в результаті чого австрійський Meinl Bank 30 вересня 2015 року, коли «Фінанси і кредит» вже був визнаний неплатоспроможним (17 вересня 2015 року), списав з його кореспондентського рахунку суми заборгованості.

В якості аргументу на користь того, що в цих махінаціях причетний нардеп Жеваго, слідчі заявили, що підписання головою правління банку «Фінанси і кредит» договору застави з Meinl Bank, а також приховування їм зазначених договорів від бухгалтерії і подальші дії не могли відбуватися без відома безпосередніх власників банку.

Нагадаємо, в серпні в Санкт-Петербурзі (Російська Федерація) затримали колишнього топ-менеджера українського банку «Фінанси та кредит» Олега Шапкіна, якого розшукував Інтерпол за підозрою у привласненні та розтраті коштів.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 4

+
0
Юрий Семенович
Юрий Семенович
10 листопада 2017, 15:07
#
53,7 млд долл? Не верю! УФиников активы были около 4 млд долл. Ну допустим придворная челядь разобрала и откаты на банковую составили 3 млд долл. Но ведь у него лично должно ещё остаться 946,3 млн долл.
Где деньги, Зин?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 листопада 2017, 22:11
#
Читайте внимательнее — в тексте новости информация о 53,7 миллионах долларов США.
+
0
Toxa David
Toxa David
10 листопада 2017, 16:04
#
53,7 млндолларов и гуляет спокойно, а ко мне за 180гр. приписанного не санкционированного овердрафта за обслуживание карточки доколупались коллектора, и каждую неделю пугают то приездом, то судом, то конфискацией, то реализацией. Отколупайтесь. 53,7 млндолларов вот вам непочатый край работы. А я свои 64тыс гр в четвертой очереди от ФиК жду.
+
0
Юрий Семенович
Юрий Семенович
10 листопада 2017, 20:37
#
Что положено Юпитеру — не положено быку. А Вы товарисчь ждите, пролетарий — он и есть пролетарий, он просто обязан пролетать! А хотите так же воровать — так кто Вам мешает свой банк открыть? Вперёд!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися