Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2020, 17:54

Європейські фінтех-компанії залучили в 2020 році рекордну суму — $41 мільярд

За оцінкою експертів ринку, обсяг інвестиційних вливань в європейські технологічні стартапи в 2020 році становить рекордні $41 млрд, незважаючи на руйнівні економічні наслідки від пандемії. Про це пише cnbc.com.

Європейські фінтех-компанії залучили в 2020 році рекордні $41 мільярд
Фото: psm7.com

Звідки інвестиції

За даними лондонської венчурної компанії Atomico, в цьому році додаткові інвестиції в технологічну галузь Європи були отримані за рахунок раундів мега-фінансування. Обсяг кожного такого раунду зазвичай досягає $100 млн і більше. У своєму звіті про стан європейських технологій Atomico відзначає зростання тренда популярності стартапів, при цьому роком раніше галузь також привернула значні кошти — $40,6 млрд.

За даними Atomico, трансатлантичні інвестиції в європейські технології також продовжували зростати: у 2020 році хоча б один інвестор із США підтримав 19% раундів порівняно з 16% роком раніше.

При цьому варто відзначити, що європейська технологічна індустрія вважається такою, що відстає від США і Китаю, де розташовані одні з найбільших світових інтернет-компаній. Однак останні тренди свідчать про зворотнє.

Читайте також: Криза прискорила розвиток фінтеха як основи відкритого банкінга

Нові фінтех-компанії на континенті

  • У поточному році платіжна компанія Adyen і сервіс потокової передачі музики Spotify вперше перевищили ринкову вартість в $50 млрд.
  • В Європі також виникли два так званих «декакорна» — технологічні компанії з оцінкою понад $10 млрд. Це компанія з автоматизації програмного забезпечення UiPath і фінтех-компанія Klarna.
  • Hopin, платформа віртуальних заходів, стала європейською компанією, яка найшвидше досягла статусу «єдинорога» — всього через 17 місяців після початку створення. Її ринкова вартість становить $2,1 млрд.
  • В Україні з'явилася перша фінтех-екосистема — Concord Fintech Solutions, яка надає клієнтам інструменти для створення і розвитку власних фінтех-проєктів.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Отаман»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися