Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2020, 14:47

Fitch назвало терміни відновлення світової економіки

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує, що відновлення світової економіки стане стійким з середини 2021 року. Це відбудеться завдяки тому, що вакцини від коронавірусу почнуть застосовуватися, а соціальне дистанціювання починає слабшати. Про це йдеться в грудневому прогнозі агентства Global Economic Outlook (GEO).

Що прогнозує Fitch

Тепер Fitch очікує, що світовий ВВП впаде на 3,7% в 2020 році в порівнянні з 4,4% у вересневому прогнозі. Це станеться, незважаючи на очікування відновлення падіння ВВП в четвертому кварталі 2020 року в єврозоні і Великобританії — після недавнього посилення обмежень — і відображає той факт, що глобальна активність в третьому кварталі відновилася набагато швидше, ніж очікувалося.

«Шлях відновлення світової економіки виявляється більш важким, ніж очікувалося, оскільки друга хвиля коронавірусу викликає нові обмеження, але новини про вакцини дуже позитивні для економічних перспектив на наступні два роки», — сказав головний економіст Fitch Ratings Брайан Коултон.

Читайте також: Fitch прогнозує зниження ціни на нафту в 2021 році

Fitch підвищило свій прогноз зростання світової економіки на 2021 рік до 5,3% (з 5,2%) Згідно з прогнозами, ВВП США зросте на 4,5% (з 4,0%), а в Китаї — на 8,0% (з 7,7%), але зростання єврозони тепер прогнозується на рівні 4,7% (зниження з 5,5%), оскільки нові заходи блокування позначаться на активності в зимові місяці.

Fitch також переглянуло свої прогнози зростання світової економіки на 2022 рік з 3,6% до 4,0%, що відображає очікування скорочення порушень соціального дистанціювання після розширення програм імунізації.

Як наголошується в звіті агентства, події останніх кількох місяців пролили більше світла на безпрецедентні економічні наслідки пандемії.

Читайте також: Fitch змінило прогноз щодо зниження світового ВВП в 2020 році

Зокрема, це сильне і більш швидке, ніж очікувалося, відновлення в третьому кварталі 2020 року. Хоча недавня друга хвиля блокувань не знижує активність так сильно, як в квітні, базові ефекти помітно поліпшать послідовне зростання, коли обмеження будуть ослаблені в 2021 році.

Раніше повідомлялося

  • МВФ погіршив прогноз падіння світової економіки в 2020 році до 4,9% з 3%, які прогнозував у квітні.
  • МВФ вважає, що відновлення економіки буде більш поступовим, ніж прогнозувалося раніше.
  • У порівнянні з прогнозами в квітні, зростання світової економіки в 2021 році прогнозується на рівні 5,4% (проти 5,8%).

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися