Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2020, 13:28

Представники криптовалютного сектору: проєкт профільного закону потрібно допрацювати

У понеділок, 7 грудня, представники криптовалютного сектору України, висловили своє невдоволення недопрацьованим законодавством, що пройшло перше читання у Верховній Раді України.

Фото: ПроФінКонтроль України

Своє невдоволення висловили торгові об'єднання в складі з ПрофУчасників України, громадською організацією «ПроФінКонтроль України» та іншими об'єднаннями криптовалютної сфери. Поповнили групу незадоволених законопроектом також власники бірж, електронних обмінників, електронних систем зберігання криптовалюти.

За словами представників цього сектору, закон вимагає конструктивних правок з їхнього боку і повинен нести в собі як регулювання криптовалютного ринку, так і можливість розвитку цього сектору на території України. Це б дозволило в майбутньому об'єднається сектору з реальними галузями економіки держави, давши можливість поповнення бюджету і розвитку нових галузей бізнесу на території України.

«Якщо правки робочої групи з нашого боку, як тих, хто забезпечує більш 15000 робочих місць в Україні в цій сфері для своїх співробітників, громадян України, не будуть прийматися до уваги, то депутати Верховної Ради отримають ще один осередок мітингів і мирних протестів. Надалі все це може перерости в деградування криптовалютної сфери в Україні, масової міграції компаній, а також розвитку тіньового ринку та збуту криптовалюти, вирученої з роботи Darknet-ресурсів. Вся справа в тому, що люди і об'єднання, що працюють на білій стороні і протидіють кримінальним фінансам, покинуть державу і розвиватимуть іноземні юрисдикції», — йдеться в заяві представників фінансового криптовалютного сектора.

Коментарі - 1

+
0
locustsucol
locustsucol
8 грудня 2020, 20:07
#
Прежде чем критиковать, пусть для начала критику пишут на языке документа, который критикуют - на государственном. А так это выглядит пока как хамство и высокомерие, каким бы идиотским закон ни был.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися