Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 грудня 2020, 17:17

З 10 грудня в обігу з'являться дві нові пам'ятні монети Нацбанку

Нацбанк з 10 грудня вводить в обіг дві пам’ятні монети з нейзильберу – одна із серії «Видатні особистості України», друга із серії «Східний календар». Про це регулятор повідомляє на офіційному сайті.

З 10 грудня в обігу з'являться дві нові пам'ятні монети Нацбанку
Фото: delo.ua

Видатні особистості України

Саме у цій серії викарбована монета, присвячена українському юристу-міжнароднику, який брав активну участь у підготовці Загальної декларації прав людини та багатьох інших важливих міжнародних правових документів, ученому, спеціалісту в галузі міжнародного приватного права та загальної історії держави і права, академіку АН УРСР Володимиру Корецькому. Вага монети – 12,8 г, тираж 30 тис. шт.

Східний календар

Друга монета, яка з’явиться в обігу 10 грудня – присвячена року Бика за східним календарем. Вага монети – 16,54 г, тираж – 50 тис. шт.

Стисло

  • Пам'ятні монети Національного банку мають художню цінність. Їх карбують із дорогоцінних та недорогоцінних металів обмеженими тиражами. Тому ціна таких монет зазвичай вища за їх номінальну вартість.
  • Уся продукція виготовляється на Банкнотно-монетному дворі Національного банку України.
  • Монети нових випусків можна придбати online та через банки-дистриб’ютори –Ощадбанк, Укргазбанк, Радабанк і Таскомбанк.

Бажаєте знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися