Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2020, 9:00

Банк Кредит Дніпро серед лідерів за обсягами фінансової підтримки агрокомплексу Мінекономіки

Третина аграрних підприємств і господарств, які є позичальниками Банку Кредит Дніпро, отримали компенсацію відсоткових ставок в рамках державної програми підтримки здешевлення кредитів агросектору від Мінекономіки.

«Банк Кредит Дніпро входить до десятки банків за об’ємом фінансової підтримки у 2020 році, отриманої клієнтами банку в межах програми Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Більш ніж 30% клієнтів агросектору Банку Кредит Дніпро отримали компенсацію відсоткової ставки за залученими банківськими кредитами у національній валюті розміром 23,6 млн грн з державного бюджету України», — повідомила пресслужба банку.

Всього у програмі Мінекономіки з компенсації кредитних відсоткових ставок беруть участь 33 українських банки. За цією програмою з держбюджету аграріям виплачується компенсація розміром 1,5% облікової ставки НБУ за період з січня до жовтня 2020 року. Державна фінансова підтримка представників агропромислового комплексу здійснюється відповідно до постанови Кабміну № 300.

Банк Кредит Дніпро виступив агентом і допоміг своїм клієнтам-аграріям, які оформили кредити, в отриманні компенсацій від Мінекономіки.

«Ми плануємо і надалі у 2021 році брати участь у проєктах Міністерства для надання нашим клієнтам усіх можливостей, які пропонує держава, в тому числі й у напрямку компенсацій», — цитує пресслужба банку слова Тетяни Поплавської, заступниці Голови Правління з корпоративного бізнесу Банку Кредит Дніпро.

«Розвиток сільського господарства — один зі стратегічних напрямків діяльності для банку, — уточнили у пресслужбі Банку Кредит Дніпро. — Фінустанова надає аграріям послуги з фінансування поточних потреб, розрахунково-касового обслуговування та кредитування на придбання сільськогосподарської техніки».

Раніше банк повідомив про активізацію у сфері кредитування, що дозволило подвоїти портфель кредитів для корпоративних клієнтів, а також впровадив сучасні інструменти хеджування валютних ризиків клієнтів без обмежень за термінами та видами валют.

Банк Кредит Дніпро належить до групи банків з приватним капіталом відповідно до класифікації Національного банку України і входить у топ-20 фінансових установ країни за розміром валових активів.

З серпня 2020 року Банк Кредит Дніпро належить президенту і власнику групи DCH, відомому українському бізнесмену Олександру Ярославському.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися