Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2020, 11:24

Як купувати валюту вигідно

За минулий тиждень курс долара до гривні помірно виріс на всіх сегментах валютного ринку. Так, з минулої п'ятниці офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 28,25 грн до 28,44 грн (+ 0,7%).

Фото: Alpari

Попит / пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «УкрДилінг», за цей же час зросли з 28,35 / 28,36 до 28,45 / 28,46 (+ 0,3%). Середні курси купівлі / продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 28,15 / 28,35 до 28,25 / 28,40. При цьому спред між середнім продажем і середньої покупкою розширився з 0,8% до 0,9% за рахунок більш швидкого зростання курсу продажу в порівнянні з покупкою.

На найближчий тиждень, незважаючи на відновлення курсу минулого тижня, курс гривні до долара продовжить своє зниження. Умов для зміни поточної тенденції на ринку немає. Нова програма з МВФ не узгоджена, бюджету немає і економіка, в очікуванні нових обмежень через коронавирус, не показує ознак відновлення.

У зв'язку з цим, протягом найближчого тижня, курс долара продовжить свою висхідну динаміку. У такий період, на тлі стрімкої девальвації і вкрай рідкісних корекцій курсу, питання покупки валюти встає особливо гостро: коли купувати долар? яка валюта найнадійніша? що вибрати для зберігання своїх заощаджень — євро або долар?

Вже багато років люди заробляють на коливаннях курсової різниці. І зараз для цього зовсім не обов'язково бігти в обмінний пункт або банк: ви можете купувати і продавати валюту, не виходячи з дому. Як? Давайте розбиратися.

Отримання прибутку з курсової різниці реально і в повсякденному житті. І вам для цього не обов'язково бути банківським працівником або біржовим брокером. Унікальну можливість завжди «бути в ринку» надає брокер Alpari. На сайті компанії для всіх бажаючих відкрито доступ до міжнародних фінансових ринків: купувати і продавати валюту тут можна в будь-який час.

Що для цього необхідно? По-перше, визначитися з сумою, з якої ви плануєте починати торгівлю. І нехай ваш прибуток складе навіть невеликі 3-5% в тиждень, основне питання полягає в сумі початкового депозиту 1000 $ або 100000 $. Відчуйте різницю!

Але ж у мене немає знань — скажете ви. І матимете рацію лише частково, тому що для початку торгівлі знання вам потрібні мінімальні. Якщо ви помічаєте, що вартість будь-якої валюти на даний момент низька, то, швидше за все, вона буде рости, відповідно, ви її купуєте. І навпаки.

Якщо ви зацікавлені у більш поглибленому вивченні правил і законів, що працюють на фінансових ринках — ласкаво просимо в розділ навчання. Саме тут ви знайдете величезну кількість курсів як для початківців, так і для досвідчених трейдерів. 

Викладачі компанії Alpari щодня діляться професійним баченням поточної ринкової ситуації, дають детальний аналіз всіх валютних пар із зазначенням правильного моменту відкриття угод.

Джерело: Мінфін