Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2020, 13:49

Негативні прогнози щодо цін на нафту від Exxon Mobil

Корпорація Exxon Mobil знизила прогнози щодо вартості «чорного золота» на найближчі роки. Про це повідомляє LBLV, посилаючись на дані The Wall Street Journal.

Корпорація Exxon Mobil знизила прогнози щодо вартості «чорного золота» на найближчі роки.
Фото: LBLV

Очікування щодо вартості нафти, яка враховується при фінплануванні компанією, знижені на 11-17% на сім найближчих років.

На думку експертів, такі дані вказують на те, що Exxon Mobil прогнозує збереження негативного впливу пандемії COVID-19 на нафтову сферу в цілому в найближче десятиліття. Негативними факторами також є активний розвиток сфери електрокарів і відновлюваної енергетики. Також на нафтовий бізнес впливає ініціатива контролю і боротьби з кліматичними змінами у світі.

Компанія не розкриває внутрішні прогнози щодо цін на нафту, як це роблять її конкуренти. При цьому аналітики вважають, що така інформація була б важлива для розуміння планів корпорації і прогнозування потенційної вартості активів.

Ще минулого року прогноз Exxon був таким: середня ціна нафти марки Brent на найближчі п'ять років повинна була скласти 62 долара за барель. Цього літа прогноз був переглянутий у бік зниження – 50-55 доларів за барель.

На сьогоднішніх торгах ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 0,56% – до 48,88 долара за барель. Аналітики LBLV підтверджують, що з початку року ціна «чорного золота» знизилась на 27%.

Кирило Дорофєєв, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін