Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 листопада 2020, 17:13

З 2021 року авіапасажири зможуть скористатися медичним проїзним

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) оголосила, що перебуває на завершальній стадії розробки проїзного IATA Travel Pass — цифрового пропуску, який підтримуватиме безпечне відкриття кордонів, пише Airlines.

З 2021 року авіапасажири зможуть скористатися медичним проїзним
Фото: airlines.iata.org

Над розробкою медичного проїзного спільно працюють IATA і International Airlines Group (IAG).

Що очікується

Передбачається, що в медичному проїзному буде міститися «необхідна інформація про тестування або вакцини між урядами, авіакомпаніями, лабораторіями і мандрівниками», — повідомляється в інформації.

Також проїзний включатиме дані про тестування пасажира на коронавірус.

«Сьогодні кордони закриті подвійним замком. Тестування — це перший ключ до міжнародних поїздок без карантинних заходів. Другий ключ — це глобальна інформаційна інфраструктура, необхідна для безпечного управління, спільного використання та перевірки тестових даних, відповідних ідентифікаторів мандрівників відповідно до вимог прикордонного контролю. Це робота IATA Travel Pass», — заявив генеральний директор і головний виконавчий директор IATA Олександр де Жуніак.

Страхування від COVID-19. Виплата в 50000 гривень

Коли запуск

Перший пілотний проїзний планується запустити вже наприкінці 2020 року, а остаточно ввести його в обіг збираються в першому кварталі 2021-го.

Читайте також: Світовий трафік авіасполучень повернеться до доковідному рівня лише до 2024 року

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися