Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2020, 17:06

Україна завершує перемовини з МВФ щодо бюджету-2021 — Марченко

Міністерство фінансів перебуває на завершальному етапі формування спільного із МВФ бачення основних бюджетних параметрів у межах програми партнерства. Про це повідомляється на сторінці Міністерства фінансів у фейсбуці.

Україна завершує перемовини з МВФ щодо бюджету-2021 – Мінфін
Фото: 112.ua

Найближчим часом проєкт держбюджету-2021 буде винесено на розгляд уряду.

Коментар міністра

«Наразі перебуваємо на завершальному етапі формування спільного із МВФ бачення основних бюджетних параметрів у рамках програми партнерства. Ближчим часом плануємо внести проєкт бюджету-2021 на розгляд уряду, а далі – до Верховної Ради України», – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Зауваження міністра

Сергій Марченко підкреслив, що з огляду на високу інтенсивність обговорення і велику кількість спекуляцій навколо перемовин з МВФ, він наполегливо рекомендує всім брати до уваги виключно офіційні публічні коментарі учасників процесу.

«Інші експерти не володіють масивом інформації, достатнім для об’єктивного розуміння і коментування ситуації. Відзначаю значний прогрес у процесі перемовин. Незабаром Мінфін оприлюднить офіційну інформацію напрацьованих позицій», – наголосив міністр.

Читайте також: Голова МВФ назвала умову для виділення траншу допомоги Україні

Нагадаємо

  • Верховна Рада 5 листопада ухвалила документ у першому читанні.
  • Відповідно до норм Бюджетного кодексу, парламент має до 1 грудня ухвалити цей документ у цілому як закон.

Як повідомляв «Мінфін», 12 червня МВФ оприлюднив текст Листа про наміри і Меморандум про економічну і фінансову політику за новою 18-місячною Програмою Stand-by для України.

У цих документах перелічуються умови, які повинні виконати уряд України і НБУ, щоб отримати решту коштів від МВФ ($2,9 млрд).

Серед структурних маяків для України за програмою stand-by:

  • до кінця листопада — повинні бути внесені зміни в закон про банківську діяльність, підготовлені у співпраці з МВФ і Світовим банком, для того щоб заповнити прогалини щодо ефективної практики корпоративного управління і розширити повноваження НБУ;
  • до кінця березня 2021 року — згідно з меморандумом Державна аудиторська служба України за участю незалежних аудиторів повинна провести перевірку цільового використання бюджетних коштів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом.

Бажаєте знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
24 листопада 2020, 17:18
#
Завершили и что дальше?
+
+30
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
24 листопада 2020, 23:22
#
Всьо... кіна не буде...
+
0
bonv
bonv
24 листопада 2020, 17:44
#
Не тільки в бюджеті проблема, який ще не прийняли...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися