Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2020, 15:25

Ситуація на нафтовому ринку: «чорне золото» зростає в ціні

Підвищений оптимізм щодо попиту на енергоносії і успіх в розробці вакцини від коронавірусу відразу у декількох компаній підвищує вартість нафти, повідомляють в LBLV.

Підвищений оптимізм щодо попиту на енергоносії і успіх в розробці вакцини від коронавірусу відразу у декількох компаній підвищує вартість нафти, повідомляють в LBLV.
Фото: LBLV

Вчора британська фармакологічна компанія AstraZeneca повідомила, що вакцина її виробництва на проміжних випробуваннях в Бразилії та Великобританії показала ефективність в 70%. Один з варіантів дозування при цьому відзначив ефективність навіть до 90%.

Ще минулої п'ятниці корпорації Pfizer і BioNTech відправили запит на екстрене використання їх вакцини від COVID-19 на території Сполучених Штатів.

Січневі ф'ючерси Brent піднялися в ціні на 0,85%, порівняно з вчорашньою сесією, склавши 46,45 долара за барель. Учора котирування збільшились на 2,5%.

Ф'ючерси WTI з виконанням в січні подорожчали на торгах Нью-йоркської біржі на 0,98% – до 43,48 долара за барель. Вчорашнє зростання склало 1,5%.

Експерти вважають, що вже до весни велика частина населення розвинених країн буде вакцинована, а до середини наступного року є можливість забезпечити вакциною повністю всіх людей. Вже є інформація про те, що в Сполучених Штатах вакцинація може розпочатися із середини грудня.

На настрій інвесторів позитивно впливають розробки вакцин, незважаючи на європейські локдауни, а також те, що в США захворіли на коронавірус більше 12 мільйонів осіб.

Експерти вважають, що погіршення динаміки захворюваності в США швидше за все обмежить активність американців на День подяки. Це означає, що не варто чекати підвищення попиту на паливо, яке відбувається в цей період року.

У Саудівській Аравії підтвердили повідомлення про те, що єменські хусити атакували один із об'єктів Saudi Aramco. Як стало відомо LBLV, внаслідок цього загорівся резервуар з нафтою на розподільчій станції нафтокомпанії.

Іван Зенін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін