Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2020, 17:30

Готівка на касі: торговельні мережі видали українцям кешем понад 20 мільйонів — Приватбанк

В середньому українці знімають кешем на касі 243 грн. На один термінал щомісяця припадає близько 12 транзакцій. Про це повідомив керівник напрямку по роботі з торговельними підприємствами Приватбанку Євген Васильцов на конференції FinRetail 2020.

Приватбанк, готівка на касі, зняти гроші на касі, супермаркети, Євген Васильцов, готівка, сервіс, обслуговування, клієнти
фото: nastroy.net

Клієнти Приватбанку зараз можуть обійтися без банкоматів. Готівкові кошти можна отримати на касі торгових точок. Але є одна умова — бажаючі отримати кеш обов'язково повинні щось купити і оплатити банківською карткою. Сума покупки повинна бути в три рази більше, ніж зняття готівки.

Трохи цифр

З моменту запуску проекту в січні 2019 року і до серпня 2020 роки українці звернулися до касирів за готівкою 36,5 тис. разів. Торгові мережі видали кешем через каси 10,6 млн грн.

Станом на жовтень 2020 року, кількість транзакцій зросла вже до 78,2 тис., а сума виданих готівкових коштів зросла майже вдвічі — до 20,8 млн грн.

Джерело: Приватбанк

На сьогоднішній день сервіс Приватбанку покриває 220 тис. торгових точок.

«Ми хочемо його зробити точно таким же популярним, як оплата картою. Сервіс добре поширюється, в тому числі за допомогою сарафанного радіо. Також ми спеціально зробили візуалізацію біля кас», — ділиться Євген Васильцов.

За його словами, середній чек зняття готівки в Європі — 30,3 євро, в Польщі — 27,6 євро (122,2 злотих), в Україні — 7,4 євро (243 грн).

Джерело: Приватбанк

У світі 65% транзакцій сконцентровані саме на фудрітейлі, тому що це інфраструктура біля будинку. В Україні — 82%. Але це можна пояснити тим, що спочатку Приватбанк запустив сервіс саме в великих продуктових супермаркетах.

У серпні 2020 року до сервісу підключилися великі мережі Сільпо, Фора, Fozzy, Varus, MisterCat і інші. До кінця 2020 року в Приватбанку очікують ще, як мінімум, 10 партнерів.

Як зазначив Євген Васильцов, на сьогоднішній момент інтегрується вже 30 компаній. Тому в січні-лютому з'являться нові АЗС і аптеки.

Читайте також: Кеш на дрібні витрати. У Приватбанку розповіли, скільки готівки знімають клієнти через каси магазинів

Що отримує клієнт

  • Економія часу. Клієнт робить покупки і знімає готівку в одному місці, і не витрачає час на пошуки банкомату.
  • Зручність. Можливість зняти залишок на картці (невеликі суми) і зробити покупки.

Що отримує торговець

  • Збільшує обороти, так як більшість покупок були зроблені з метою зняти готівку.
  • Залучає нових клієнтів активуючи торгову точку. Підвищує лояльність клієнтів надаючи зручний сервіс.

Що отримує банк

  • «Банкомат» біля кожного будинку.
  • Лояльність клієнтів-фізосіб — за результатами опитування, 76,3% респондентів готові використовувати сервіс, так як все проходить швидко і зрозуміло.
  • Лояльність клієнтів-юросіб — залучення клієнтопотоку, зростання продажів, зниження витрат за готівковкою.
  • Скорочення витрат на інкасації АТМ.

Як писав «Мінфін», за перші два тижні після запуску сервісу «Готівка на касі» 1 серпня клієнти Приватбанку зняли 3,9 млн грн готівки на касах супермаркетів «Сільпо», Varus і «Фора».

За 14 днів роботи послугою скористалися 15 тис. клієнтів. В середньому вони знімали на касах 280 грн. При тому, що середній чек покупки у них становив 85 грн.

Отримати готівку на касі можуть власники будь дебетової карти Приватбанку — зарплатної, студентської, соціальної карти різних платіжних систем.

Максимальна сума видачі готівки на одну транзакцію — 500 грн незалежно від вартості покупки. Підтвердження такої операції на касі супроводжується введенням пін-коду банківської картки користувача.

Коментарі - 7

+
+22
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
20 листопада 2020, 17:35
#
Сумма покупки должна быть в три раза больше, чем снятие наличных. 

Ха-ха-ха. Вот вы меня рассмешнил... рассмеш... рассмеялся.
+
+43
bonv
bonv
20 листопада 2020, 18:13
#
Для чого встановлювати різні тупі правила? Яка різниця скільки купив? Щось придумають нашвидкоруч і браво рапортують про «досягнення»...
+
0
bonv
bonv
20 листопада 2020, 18:14
#
Ви ще комісію встановіть за зняття готівки через касу магазину.. Чи вже є?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 листопада 2020, 14:30
#
Комиссия согласно тарифов банка и зависит от типа карты - кредитка или КДВ...
+
+13
Artem Doroshenkov
Artem Doroshenkov
20 листопада 2020, 21:50
#
За 14 дней работы услугой воспользовались 15 тыс. клиентов. В среднем они снимали на кассах 280 грн. При том, что средний чек покупки у них составлял 85 грн. - Вверху статьи сумма снятия в 3 раза меньше чем покупка. Внизу статьи наоборот. Непонятно. Не пользовался этим сервисом, пока не нужен.
+
0
TAN72
TAN72
21 листопада 2020, 7:39
#
Кеш рулит.
+
0
Влад Соловей
Влад Соловей
21 листопада 2020, 13:27
#
Снимал несколько раз в форе - без всяких условий. Никаких товаров не покупая. Про «в три раза больше» - это фигня какая-то. Хз, откуда у автора статьи такая инфа. Это как? Чтоб снять 100, нужно на 300 закупиться? :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися