Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 листопада 2020, 15:53

Компанія Ілона Маска увійде до індексу S&P 500

Виробник електрокарів Tesla планував увійти до індексу S&P 500 ще два місяці тому. Попри те, що були виконані всі вимоги – компанії відмовили. Тоді в LBLV зафіксували зниження котирувань автовиробника більше ніж на 20%.

Виробник електрокарів Tesla планував увійти до індексу S&P 500 ще два місяці тому.
Фото: LBLV

Цінні папери Тесли увійдуть до індексу в кінці грудня. Саме тоді відбудеться перегляд S&P 500. Поки ще не назвали корпорацію, яку замінить в індексі дітище Ілона Маска. Як розповіли в S&P Dow Jones Indices, частка Tesla в індексі складе 1%.

На хороших новинах папери корпорації після закриття вчорашніх торгів піднялися на 13,16% – до 461,8 долара. Це максимальна ціна акцій, яка була зафіксована з 14 жовтня (тоді котирування піднялись до 461,3 долара).

Tesla стане найбільшою корпорацією серед усіх, які коли-то були додані в S&P 500. Також аналітики вважають, що вона відразу ж стане однією з найбільш впливових складових індексу. Значущість Тесла в індексі буде на рівні J&J, P&G або Berkshire Hathaway, повідомляє Bloomberg. Відзначається, що капіталізація виробника електромобілів перевищує номінальну вартість 95% корпорацій, які зараз входять до індексу S&P 500.

Після того як 21 грудня Tesla введуть в індекс, інші інвестиційні фонди переглянуть портфелі згідно зі змінами в індексі S&P 500, відзначають в LBLV. Їм потрібно буде продати акції компаній, які зараз входять в індекс, на суму 51 мільярди доларів і витратити їх на покупку паперів Тесла. Це може сприяти зростанню акцій корпорації Маска.

Аналітики чекали, що акції Тесла стануть частиною індексу ще у вересні, але тоді комітет S&P Dow Jones Indices обрав цінні папери компаній Etsy, Teradyne і Catalent. Це призвело до того, що всього за один день акції Tesla втратили п'яту частину своєї вартості.

Єва Орлова, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін