Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 листопада 2020, 10:21

Євросоюз затвердив механізм розподілу бюджету на 2021-2027 роки

Посли країн ЄС затвердили розпорядження щодо умов розподілу коштів бюджету Євросоюзу на 2021-2027 роки та фонду відновлення після covid-19. Про це повідомляє Укрінформ.

Посли країн ЄС затвердили розпорядження щодо умов розподілу коштів бюджету Євросоюзу на 2021-2027 роки та фонду відновлення після covid-19.
Фото: metallurgprom.org

Що відомо

Речник Німецького головування в ЄС Себастіан Фішер підтвердив у твіттері, що принцип верховенства права при розподілі коштів підтримала більшість країн.

Він також зазначив, що дві країни виступили проти одного елемента пакета, але не проти загальних домовленостей щодо розподілу коштів ЄС.

Читайте також: ЄС збільшить бюджет на 6,2 мільярда євро, щоб профінансувати вакцинацію

Хто виступив проти

Як повідомлялося, посли Польщі та Угорщини на засіданні виступили проти прив’язки засад верховенства права до розподілу європейських коштів. У відповідь європейські інституції розкритикували ці дві країни за порушення принципів верховенства права, зокрема у питаннях незалежності судової гілки влади.

Раніше міністр юстиції Польщі заявив, що Польща має намір накласти вето на бюджет ЄС на 2021-2027 роки. Про готовність до такого самого кроку заявив і речник угорського уряду Золтан Ковач.

Читайте також: Голова Євроради запропонував компромісний варіант розподілу «антикризових» коштів між країнами

Нагадаємо

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися