Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2020, 11:25

Мала приватизація: Фонд держмайна очікує наприкінці року надходження до 2,3 мільярда

Фонд держмайна України (ФДМУ) планує до кінця поточного року збільшити надходження до державного бюджету від малої приватизації до 2,3 млрд грн. Про це передає пресслужба Кабінету Міністрів України.

Мала приватизація: Фонд держмайна очікує наприкінці року надходження до 2,3 мільярда
Фото: agro-business.com.ua

Як діятимуть

Згідно з повідомленням, прем'єр-міністр доручив Міністерству фінансів, Державній податковій службі та Фонду держмайна відпрацювати реструктуризацію податкових боргів підприємств, що підлягають приватизації, що дозволить підвищити її ефективність.

Від малої приватизації в цьому році до держбюджету надійшло 1,9 млрд грн. До кінця 2020 року ця сума збільшиться до 2,3 млрд грн.

«Уряд підтримує приватизацію державних підприємств і продовжує тримати курс на скорочення участі держави в економіці. Це одна з тридцяти ініціатив векторів розвитку, які ми представили разом з аудитом. Реформа приватизації — це максимальна передача управління державними підприємствами, щоб вони працювали в ринковій економіці без впливу держави», — підкреслив прем'єр-міністра.

Денис Шмигаль доручив Мінекономіки найближчим часом підготувати законопроєкт про відновлення проведення аукціонів для великої приватизації.

Читайте також: Мала приватизація: доходи від продажів зросли майже в 7 разів

Що цьому передувало

Міністерство цифрової трансформації і Фонд держмайна України 5 листопада підписали меморандум про співпрацю, який передбачає спільну роботу відомств над поліпшенням доступу бізнесу до інформації про вакантні пропозиції для оренди або приватизації державного майна.

За інформацією ФДМУ, держбюджет у 2019 році отримав від малої приватизації 550 млн грн. Всього було продано понад 300 об'єктів.

Читайте також: Як обійти «пастки» при купівлі об'єктів малої приватизації

Нагадаємо

  • У 2020 році уряд планував продати понад 300 об'єктів малої приватизації та 5 великих підприємств.
  • У січні поточного року було оприлюднено перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2020 рік.
  • 25 вересня набув чинності закон України №853-ІХ про внесення змін до законодавства про приватизацію державного та комунального майна. Закон передбачає тимчасову заборону на аукціони з продажу об'єктів великої приватизації на період карантину.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Фонд перспективних акцій: Отаман

Коментарі - 1

+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
13 листопада 2020, 13:24
#
ФГИ хотя бы работает по плану приватизации. Впервые за многие годы. Надеюсь Сенниченко останется и его не тронут зе-реформаторы
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися