Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2020, 14:44

Один із найбільших банків світу вперше розміщуватиме цінні папери на блокчейні

Китайський банк China Construction Bank, що входить до числа найбільших банків світу, випустить цифрові облігації, які можна буде купити за біткоїни. Біржа називає це першим у світі публічним розміщенням цінних паперів на блокчейні, доступним інвесторам по всьому світу, повідомляє Forbes.

Один із найбільших банків світу вперше розміщуватиме цінні папери на блокчейні
Фото: regulationasia.com

Що відомо про цінні папери

Цінні папери випустить філія банку на території особливої податкової зони в Малайзії. «China Construction Bank планує залучити таким чином до $3 млрд», – йдеться у повідомленні.

Fusang Exchange наголошує, що банк пропонує прибутковість на рівні лондонської міжбанківської ставки пропозиції (Libor) плюс 50 базисних пунктів – це приблизно 0,7%, що істотно вище за ринкові ставки для звичайних депозитів.

Випуск паперів організовує філія China Construction Bank. «Емісія облігацій покликана скоротити розрив між фінтех і ширшими фінансовими ринками», – зазначає виконавчий директор підрозділу China Construction Bank Фелікс Фен Ци.

Ціна паперів для інвесторів за межами Китаю стартуватиме від $100.

«Облігації можна купити тільки через біржу, яка стягує за операцію невелику комісію», – зазначає The Wall Street Journal.

Купити ОВДП від ICU: до 2,85% в доларах США

WSJ зі слів гендиректора Fusang Exchange зазначає, що облігації схожі на тримісячні депозити, які приносять власникам набагато більше, ніж переважна кількість ставок за банківськими депозитами в доларах США. «З нашої точки зору, ми приймаємо банківські депозити, які є для нас ключовим бізнесом. Банк не працює з біткоїнами або криптовалютою», – наголосив у коментарі WSJ операційний директор філії China Construction Bank Стівен Вонг.

Тим часом вартість найпопулярнішої криптовалюти останніми тижнями зростає: станом на 11 листопада ціна Bitcoin перевищувала $15,5 тис. Наразі оновлюються максимуми з січня 2018 року, коли криптовалюта переживала спад, після досягнення піку майже у $20 тисяч.

Читайте також: Чому дорожчає біткоїн

Хто зможе купувати і продавати

The Wall Street Journal уточнює, що операції з облігаціями доступні інвесторам по всьому світу, крім податкових резидентів Китаю та США, а також фізичних та юридичних осіб Ірану і Північної Кореї.

Як зазначається у повідомленні біржі Fusang Exchange, облігації, які будуть розміщені, приватні інвестори й організації зможуть купувати та продавати за біткоїни.

Fusang Exchange приймає до оплати, в тому числі, криптовалюту. У випадку з облігаціями майданчик конвертуватиме біткоїни в долари США. Біржа називає це «першим публічним розміщенням облігацій на блокчейні», яке безпосередньо доступне інвесторам.

Нагадаємо

На початку листопада ціна одного біткоїна зросла до $15 тис.

Читайте також: Невпинний біткоїн б'є власні рекорди — майже досяг позначки $16 тисяч

Тим часом аналітики JPMorgan попереджають криптоінвесторів, що «біткоїн перекуплено». У результаті це може призвести до фіксації прибутку й зниження курсу у короткостроковій перспективі.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися