Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2020, 8:17

B блокчейні Ethereum стався несподіваний хардфорк

11 листопада після оновлення блокчейна Ethereum, яке повинно було вирішити низку проблем, що стосуються консенсусу по більш старих  версіях Geth, в ланцюжку виник поділ (хардфорк). Про це повідомляє Happyсoin.club.

11 листопада після оновлення блокчейна Ethereum, яке повинно було вирішити низку проблем, що стосуються консенсусу по більш старих  версіях Geth, в ланцюжку виник поділ (хардфорк).
Фото: currency.com

Що сталося з Ethereum

  • B якийсь момент розробки Ethereum внесли зміну в код, що призвело до поділу мережі, починаючи з блоку 112з487з (09:08).

  • Tі, хто не оновився застрягли в меншій мережі — написав виконавчий директор дослідницького блокчейн-стартапу Blockchair Микита Жаворонков.

  • Технічно це був хардфорк без попередження. Щось схоже було з біткоіном 7 років тому, коли відбулося оновлення баз даних.

Читайте також: Сума щоденних трансакцій у мережі Ethereum перевищила $1,4 мільйона

Багато користувачів звинувачували розробників, які повинні були проінформувати співтовариство про майбутнє відновлення, тим більше про таке важливе і потенційно здатне викликати поділ мережі.

B результаті блокчейн був розділений на блоці 112з487з, через що кілька протоколів почали працювати погано, або повністю відключилися. Проблема загострилася після генерації декількох блоків, оскільки один з двох блокчейнів застарів, в той час як інший був прийнятий як єдино дійсний для всіх НСД. Ця проблема також могла стати причиною збоїв Infura.

Читайте також: Прибутковість 149-214%: п'ять найприбутковіших криптовалют 2020 року

Багато учасників криптопространства визнали, що з переходом Ethereum на PoS проблема може повторитися і разом c шардингом з'явиться безліч мереж. Ця подія принесе ще більший збиток, ніж 11 листопада, так як вся мережа може вийти з ладу.

Проте, поки ціна Ethereum (ETH) ніяк не постраждала від поділу.

Коментарі - 5

+
+50
Rebel
Rebel
12 листопада 2020, 9:21
#
Розподілена система без централізованого впливу, ага…
+
+45
arhimandrit
arhimandrit
12 листопада 2020, 9:47
#
В этом и состоит «прелесть» виртуальных денег: какие-то неизвестные чуваки по непонятным причинам в любой момент могут что-то там поменять в коде и кинуть половину сообщества. а что вообще сдерживает этих чуваков от таких изменений в коде, когда все виртуальные деньги либо в момент перестанут существовать, либо соберутся на счетах этих же чуваков?
+
+15
ototo
ototo
12 листопада 2020, 11:16
#
Открытость кода. Очевидные махинации видны всем. А вот возможные непредвиденные последствия не всегда видны. Как те же ошибки в программном обеспечении, которые бывают видны уже в момент работы программ (in production)
+
+95
sadbuttrue
sadbuttrue
12 листопада 2020, 9:56
#
Кожна наступна новина краще минулоі. Сидиш ти і думаєш який ти крутий інвестор і у тебе є біткоіни. Потім трах-бах, вибачте помилка системи всі ваші гроші зникли, але не переймайтесь наша платформа робить все можливе щоб відновити дані і можливо нам вдасться поаернути ваші інвестиціі. Заради справедливості додам що Украіна унікальна краіна, в який кеш також може зникнути і з банківськоі ячейки. Тому зважуємо всі ризики всіх типів інвестицій.
+
+30
yurikiev
yurikiev
12 листопада 2020, 9:59
#
Все, до чого торкаються москалі, обертається на лайно
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися