Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2020, 18:46

Уникнути падіння ВВП у 2020 році вдасться лише Китаю — Moody’s

За оцінками міжнародної рейтингової агенції Moody’s, у поточному році уникнути падіння ВВП серед великих економік світу вдасться тільки Китаю. Проте головною подією наступного року аналітики назвали розробку вакцини від коронавірусу, що суттєво впливатиме на економіку і світові ринки, повідомляє CNBC.

Уникнути падіння ВВП у 2020 році вдасться лише Китаю - Moody’s
Фото: ria.ru

Прогнози від Moody’s

Тим часом міжнародна рейтингова агенція Moody’s оцінила перспективи негативних наслідків коронавірусу на світову економіку. За її оцінками, вплив шоків пандемії триватимуть у 2021 році і наступні роки.

У країнах G20 Moody’s прогнозувало падіння економіки за підсумками 2020 року на 4,6%. 

На думку аналітиків, у короткостроковій перспективі найсильніше постраждають держави з низькими кредитними рейтингами. Але у середньостроковій перспективі зі складнішими політичними питаннями, зумовленими або посиленими кризою, зіткнуться всі держави.

У 2021 році експерти очікували зростання економіки G20 на 5,3%.

Що очікуємо сьогодні

Найближчими місяцями настрій ринків буде багато в чому визначатися успішністю боротьби урядів різних країн з поширенням коронавірусу. Ще одним фактором повинні стати дії нової адміністрації США.

Американський фондовий ринок показав зростання 10 листопада на фоні повідомлень про успішні випробування вакцин відразу від двох компаній: американської Pfizer і німецької BioNTech. Економісти вважають це ознакою оптимізму інвесторів.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

При цьому дорожчають в основному акції банків і традиційних компаній. Представники технологічного сектора (за винятком фармацевтичних компаній), навпаки, падають в ціні, що можна розцінити як свідчення закінчення ажіотажного попиту на стартапи.

Коронавірус і президентські вибори в США останнім часом залишалися двома основними джерелами невизначеності. Тож, їх усунення тією чи іншою мірою посприяє переходу інвесторів з облігацій в акції, які вважаються менш ризикованими активами й прибутковість по яких не фіксована.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 5

+
+49
Кино Индустрия
Кино Индустрия
11 листопада 2020, 19:29
#
А как же русская вакцина за которую топили ОПЗЖ? Не уже то никому не нужный мусор пытались втюхать украинцам, через свою марионетку Бойка? Хуже Пороха, только ОПЗЖ...
+
0
optyma
optyma
12 листопада 2020, 13:52
#
Лучше Пороха вообще никого нет .. ну разве что кроме ЗЕ.
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
12 листопада 2020, 9:50
#
Вашему вниманию новое видео:

Выборы в США, вакцина от коронавируса: будет ли обвал доллара и цен на золото

https://www.youtube.com/watch?v=5t9U9j6mV_c&feature=youtu.be

Ваша подписка на youtube-канал «Минфин» и комментарии под видео помогут развитию нашего канала. Спасибо!
+
0
optyma
optyma
12 листопада 2020, 13:50
#
Не только Китаю, еще и Украине. Украину вообще ждет 40% рост ВВП в ближайшие2-3 года, Польский уровень зарплат и экономику уровня Швейцарии... Главное, верить и ждать)
+
+11
Lolo31
Lolo31
12 листопада 2020, 16:35
#
А многие только и думали так с началом пандемии, тут почему не будет https://bysikom.com/obval-ekonomiki-kitaya-mechta-kotoraya-n/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися