Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2020, 16:47

Тігіпко поки не отримував від НБУ дозволу на покупку Промінвестбанку

Національний банк поки не погоджував опосередковану покупку Промінвестбанку бізнесменом Сергієм Тігіпком, про яку повідомлялося раніше.

Національний банк поки не погоджував опосередковану покупку Промінвестбанку бізнесменом Сергієм Тігіпком, про яку повідомлялося раніше.
Фото: zik.ua

Що відомо

«Національний банк отримав пакет документів від громадянина Сергія Тігіпка для узгодження опосередкованого придбання (через кіпрську компанію LUREGIO LTD) істотної участі в ПАТ „Промінвестбанк“ в розмірі 99,772644% в статутному капіталі банку та поки не ухвалював ніяких рішень по пакету документів Сергія Тігіпка», — повідомили в НБУ.

Зараз отримані документи для погодження набуття істотної участі зареєстровані і знаходяться на розгляді.

Читайте також: Тігіпко розповів про свої плани на Промінвестбанк

Національний банк перевірить ділову репутацію інвестора, відповідність вимогам, встановленим в нормативно-правових актах НБУ, його фінансовий стан і джерела походження коштів.

Читайте також: НБУ дозволив Тігіпко купити фінкомпанію «Фортіфай», власника Промінвестбанку

Передісторія

  • Антимонопольний комітет дозволив кіпрській компанії Luregio Limited, кінцевим бенефіціаром якої є Сергій Тігіпко, придбати Промінвестбанк через покупку ТОВ «Фінансова компанія «Фортіфай»».
  • 4 березня 2020 року 99,77% акцій Промінвестбанку були продані в межах виконавчого провадження на торгах фондової біржі ПФТС за 269 млн грн без вказівки імені покупця.

Читайте також: Люди Коломойського стали власниками компанії, яка купила Промінвестбанк

  • Компанія «Альтана Капітал» від імені, за рахунок і за дорученням «Фортіфай» на торгах ПФТС придбала 99,7726% акцій Промінвестбанку, а 6 березня був укладений договір купівлі-продажу цінних паперів.
  • Надалі «Фортіфай» виплатила повну вартість акцій — 268,7 млн ​​грн — в межах виконання вимог регламенту біржових торгів. Але арешт акцій ПІБу, накладений 5 вересня 2018 року, не дозволив завершити угоду, а саме — перевести акції банку з рахунку власника на рахунок фінкомпанії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися