Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2020, 15:39

Як пандемія вплинула на фінрезультати Adidas

За результатами третього кварталу прибуток компанії другого в світі найбільшого виробника спортивних товарів Adidas впав на 15,5% – до 546 мільйонів євро. Як повідомляють в LBLV, роком раніше показник був на рівні 646 мільйонів євро.

За результатами третього кварталу прибуток компанії другого в світі найбільшого виробника спортивних товарів Adidas впав на 15,5% – до 546 мільйонів євро.
Фото: LBLV

Як наголошується у прес-релізі, виторг Adidas знизився у звітному періоді на 7% – до 5,964 мільярда євро, порівняно з торішнім показником в 6,41 мільярда євро. Не враховуючи зміни курсів валют, зниження склало 3%.

Пандемія сприяла тому, що продажі на офіційному сайті компанії минулого кварталу зросли на 51%.

За прогнозами аналітиків, чистий прибуток мав скласти 527,5 мільйона євро, операційний прибуток – 725 мільйонів євро, а виручка – 5,94 мільярда євро. Акції Adidas подешевшали, незважаючи на те, що прибуток і виторг виявились вищими за очікування аналітиків.

Нові карантинні обмеження в деяких країнах, спрямовані на боротьбу з другою хвилею коронавірусу, знизили кількість відкритих магазинів з 96% до 93%.

Керівництво компанії очікує, що зміна виторгу у четвертому кварталі буде відбуватися такими ж темпами, як і у третьому. За прогнозами, операційний прибуток буде на рівні від 100 мільйонів до 200 мільйонів євро.

З хороших новин: виробник спортивних товарів домовився з 12 банками про кредити обсягом 1,5 мільярда євро до 2025 року.

З початку року капіталізація Adidas збільшилась на 1,4%, відзначають в ЛБЛВ. На сьогоднішніх торгах акції продовжують дешевшати.

Єгор Ровніков, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін