Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2020, 14:20

Чому трейдинг — це для розумних: відгуки клієнтів про ЦБТ

У чому полягає цей вид діяльності і чому трейдинг — це для розумних, розповідає компанія Центр Біржових технологій — одна з найавторитетніших в Україні організацій, що займається навчанням трейдерів. Відгуки учнів курсу CBT Belastium.

Фото: Центр Біржових технологій

У зв'язку з пандемією коронавірусу в світі, багато українців звернули увагу на ті види заробітку, якими можна займатися, не виходячи з дому. При цьому, люди стали цікавитися тими сферами, які в меншій мірі схильні до падіння і точно переживуть ще не один локдаун.

Такою сферою став фінансовий сектор, а саме біржова торгівля. З початку карантину статистика фіксує зростання інтересу до біржі і постійне збільшення кількості нових трейдерів. Не дивно, адже навіть при економічній нестабільності, коли здавалося б всі в світі зазнають збитків, досвідчений трейдер залишається в плюсі ​​і може навіть примножити свої статки.

Що таке трейдинг?

Такий вид діяльності, як трейдинг, з’явився в Україні ще в середині 90-х років, але в широкі маси увійшов вже з поширенням інтернету в 2010-х і продовжує залучати нових послідовників.

Трейдинг — це аналіз ситуації на ринку і укладання торгівельних угод.

Трейдер — це учасник біржової торгівлі, фахівець в області фінансів, людина, яка здійснює торгово-інвестиційні операції з метою отримання прибутку.

«Суть роботи трейдера можна звести до наступного: потрібно вигідно купити валюту, акції або інші активи, а потім ще більш вигідно їх продати, коли ринкова ціна на них буде вищою. За рахунок різниці цін і заробляє трейдер. Ціна за деякі активи може змінюватися щохвилини, а обвалу або різкому зльоту цін на інші передує ряд політичних і економічних чинників» — розповідають в ЦБТ.

З професією трейдера в Україні пов'язано багато міфів. Наприклад, для багатьох трейдинг знаходиться десь нарівні зі ставками на спорт або азартними іграми. Але в професії трейдера дуже мало від удачі — тут виграє аналіз і точний прогноз на рух ринку. Авантюристи складають невелику частину трейдерів.

«Для того, щоб стати успішним в трейдингу, необхідно досконально вивчити ринок і всі фактори, які на нього впливають, навчитися читати графіки цін на валюту і акції, правильно інтерпретувати всі змінні. Це дозволить уникнути помилок і мінімізує ризики втратити гроші» — кажуть в Центрі біржових технологій.

Навчання трейдерів

Щоб почати, досить добре вникнути в тему і сформувати об'єктивне уявлення про фондовий ринок. Для цього існують компанії, які спеціалізуються саме на навчанні роботі на міжнародних фінансових ринках. Однією з найвідоміших в Україні є Центр Біржових технологій.

ЦБТ відрізняється висококласної підготовкою трейдерів. Курс CBT Belastium дуже популярний серед українців. Він адаптований під торгівлю валютами, криптовалютами, акціями та іншими товарами. Курс ведуть діючі трейдери, тому співвідношення практики до теорії — 80/20.

Відгуки клієнтів про ЦБТ

Про те, що трейдинг — це для розумних, кажуть і відгуки випускників Центру біржових технологій.

«Входити в трейдинг з нуля і без профільної освіти непросто. Це не та сфера, в якій можна покладатися на удачу або інтуїцію. За угодами завжди повинно стояти відчуття ринку. Тому початківцям трейдерам буде дуже корисно пройти навчальні програми. Потрібно розуміти, що вашим найкращим внеском буде внесок в себе і в свою освіту. Цей внесок завжди окупається сторицею» — ділиться своїм відгуком випускниця курсу CBT Belastium Аліна.

«Уміння вчасно купувати і продавати цінні папери — це набута навичка. Цьому можна навчитися. Звичайно, існує каста так званих вовків індустрії, трейдерів з економічною освітою, дипломом фінансиста. Але це вузьке коло фахівців. Трейдери, які починали з нуля, більш численна група. Вони часто переходять у вищу лігу і роблять трейдинг своєю професією. Курс від Центру біржових технологій — саме те, то потрібно початківцю» — залишає свій відгук випускник курсу CBT Belastium Віталій.

Джерело: Мінфін