Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2020, 9:00

Статки десяти найбагатших людей світу зросли на $33 мільярди після виборів у США

Сукупні статки 10 найбагатших людей планети після закриття торгів на американських біржах в середу збільшилася більш ніж на $33 млрд, випливає з рейтингу Forbes, пише mind.ua.

Сукупні статки 10 найбагатших людей планети після закриття торгів на американських біржах в середу збільшилася більш ніж на $33 млрд, випливає з рейтингу Forbes, пише mind.ua.
Фото: mind.ua

Топ-10

Найсуттєвіше зріс капітал гендиректора Amazon Джеффа Безоса, який очолює список найбагатших людей світу, – на $10,5 млрд, до $190,6 млрд.

Статки керівника Facebook Марка Цукерберга збільшилися за день на $8 млрд, до $105,5 млрд (4-е місце в рейтингу).

Читайте також: Десять найбагатших людей світу за день втратили $17 мільярдів. Пощастило тільки Безосу

По $4 млрд додали співзасновник Google Ларрі Пейдж ($77 млрд, 7-е місце) і засновник Reliance Industries Мукеш Амбані ($74,1 млрд, 10-е місце).

Трохи менше – співзасновник Google Сергєй Брін (+$3,8 млрд, до $74,9 млрд) і власник Louis Vuitton і Dior Бернар Арно (+$3,6 млрд, до $119,5 млрд).

Статки співзасновника Microsoft Білла Гейтса зросли на $668 млн до $115,9 млрд.

Хто втратив

Тільки у трьох осіб з топ-10 статки зменшилися за останню добу. Гендиректор Tesla Ілон Маск втратив $547 млн, засновник Oracle Ларрі Еллісон – $379 млн, глава інвесткомпанії Berskhire Hathaway Уоррен Баффетт – $291 млн.

Причина зростання та падіння

Американський фондовий ринок у середу зазнав найбільшого післявиборного ралі в історії. Індекс S & P 500 відреагував на такий розклад зростанням на 2,2% до закриття, Dow Jones Industrial Average – на 1,3%, Nasdaq Composite – на 3,9%.

Читайте також: Найгірший день з початку вересня. Індекс Dow Jones обвалився відразу на 2,3%

Зростання викликане не стільки позитивними очікуваннями від перемоги Джо Байдена, скільки реакцією на невеликий розрив між кандидатами.

Структура торгів свідчить, що ринок не вірить в швидке прийняття пакету держпідтримки на $2 трлн – в такому випадку росли б акції компаній, що залежать від загальної ситуації в економіці, а замість них інвестори скуповують папери техногігантів.

Читайте також: Мільярдери в США заробили понад $500 мільярдів за час пандемії

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
+30
beb
beb
6 листопада 2020, 9:44
#
В мене теж зросли. На роботу ходжу кожен день.
+
+12
preyvanamor
preyvanamor
6 листопада 2020, 12:56
#
Абсолютно ЛИПОВІ «статки»! Ідея рахувати капіталізацію ринку чи окремої компанії тупо помножуючи кількість акцій в обігу на останню проторговану ціну є ПОВНОЮ МАЯЧНЕЮ І БОЖЕВІЛЛЯМ!!! І регулярні (раз в декілька років) різкі обвали ринку на 10, 20, 50% це ДУЖЕ яскраво показує!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися