Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 листопада 2020, 12:27

МОЗ хоче посилити карантин. Що можуть заборонити

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме посилити карантинні обмеження через поширення covid-19. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Україні Віктор Ляшко під час брифінгу.

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме посилити карантинні обмеження через поширення covid-19.
Фото: pravda.com.ua

Які зміни пропонуватимуть

За його словами, сьогодні МОЗ хоче запропонувати уряду додаткові карантинні обмеження на території України.

Вони будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон у торгово-розважальних центрах.

«Ми хочемо, щоб у торгово-розважальних центрах працювали виключно магазини для того, щоб люди могли купити необхідні їм речі і щоб це не впливало на економіку нашої країни», — зазначив Ляшко.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

МОЗ також буде пропонувати, щоб у «червоній зоні» застосовували всі передбачені обмеження, без вибірковості, якщо на цій території понад 320 хворих на 100 000 населення і показник позитивних результатів 20% від усіх протестованих за останні 7 днів.

За словами Ляшка, зараз у цілому по Україні такий показник – 19%, але є регіони, де 42%.

При цьому, з огляду на європейську аналітику, МОЗ пропонує у «червоних зонах» працювати магазинам, але в термін із 7-ї до 8-ї вечора і щоб кількість відвідувачів була не більше ніж 1 на 20 кв м.

Також пропонується в «червоних зонах» дозволити працювати садочкам і школам з 1-го до 4-го класу, а з 5-го класу – відправляти на дистанційну освіту.

СТАТИСТИКА ЗАХВОРЮВАННОСТІ

Що хочуть заборонити

МОЗ хоче просити уряд заборонити проведення всіх масових культурних заходів. 

Обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідемічних норм, що прописані в постанові Кабінету міністрів України.

«Це дозволить органам контролю застосовувати заходи адміністративного впливу і карати саме тих, хто порушує протиепідемічні норми, а ті, хто дотримуються – щоб могли працювати в умовах карантинних обмежень», — заначив головний лікар.

Читайте також: МОЗ пропонує ввести в Україні «годину для літніх людей»

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 4

+
+21
zzel
zzel
5 листопада 2020, 13:18
#
Велюр хоть в исключения добавили?
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 листопада 2020, 13:32
#
Если они берут во внимание «европейский опыт» красных зон - значит все закрывать! Кому не нравится жесткий карантин - вперед под ВР и требуйте от государства компенсации. Еще раз - за обеспечением постоянного дохода «семей олигархов», и всех кто в «схеме», страна может потерять миллионы граждан. И добавлю - мертвым экономика не нужна.
+
+46
Olexandrenko
Olexandrenko
5 листопада 2020, 13:36
#
Опыт польши показывает, что озвученые ляшко меры недейственные и за ними будет жесткий локдаун. смотрите на францию-израиль-чехию, они все это прошли, пользуйтесь опытом других.
+
+25
mphet26
mphet26
5 листопада 2020, 15:15
#
Когда власть в руках кретинов, то это не карантин, а заложничество.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися