Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 листопада 2020, 11:10

Як зміняться ставки акцизного податку після індексації

У результаті індексації ставки акцизного податку на алкоголь, екологічного податку та рентної плати зростуть в середньому на 12%. Про це йдеться в інфографіці, опублікованій Міністерством фінансів.

У результаті індексації ставки акцизного податку на алкоголь, екологічного податку та рентної плати зростуть в середньому на 12%.
Фото: 24tv.ua

Що передбачає індексація

Індексація передбачає коригування податкових ставок на індекс споживчих цін або на індекс цін виробників ставок податків, визначених в абсолютних значеннях.

Читайте також: Депутати пропонують змінити ставки акцизу на автогаз і бензин

За даними відомства, ставки в середньому зміняться на 12%.

Які акцизи зростуть

Рента за спеціальне використання поверхневої води зросте за мінімальною ставкою на 0,03 гривні за кубічний метр, за максимальною — на 0,17 гривні.

Рента за користування підземною водою для напоїв зросте на 0,008 грн за літр.

Акцизні податки на алкогольні напої зростуть на 11,5-11,8%. Це підвищить середні ціни за пляшку: горілка +4%; кріплені та ігристі вина — в межах +1,6%; коньяк +2,8%. На пиво ціни майже не зміняться.

Читайте також: В Україні введуть електронні акцизи. Додаткове обладнання закуповувати не будуть

Нагадаємо

  • Федерація роботодавців України закликала голову Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева переглянути запропоноване законопроектом №466 різке чотириразове збільшення ставки акцизного податку на тютюнові та табаковмісні вироби для електричного нагрівання.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися