Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 листопада 2020, 9:21

На фондовому ринку України виявили шахраїв, які грабують європейських інвесторів

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку викрила діяльність групи осіб, які знаходяться на території України та пропонують фінансові послуги громадянам Європейського Союзу з метою незаконного заволодіння коштами таких клієнтів.  Про це повідомляють у НКЦПФР.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку викрила діяльність групи осіб, які знаходяться на території України та пропонують фінансові послуги громадянам Європейського Союзу з метою незаконного заволодіння коштами таких клієнтів.
Фото: pravda.com.ua

Що відомо про діяльність шахраїв

«Дані особи представляються потенційним жертвам як відомі та успішні міжнародні форекс брокери з торгівлі акціями та іншими фінансовими інструментами. Вони нібито мають великий досвід у сфері інвестицій та відмінну ділову репутацію. Потенційних інвесторів шахраї запевняють, що розташовуються у таких поважних фінансових мегаполісах як Лондон, Токіо та Нью-Йорк», – повідомляють у Нацкомісії.

Читайте також: 13 шахрайських схем, які дозволили поцупити в українців 362 мільйони

Зазначається, що шахраї здійснюють пошук працівників зі знанням іноземних мов на українських інтернет ресурсах з пошуку роботи. В подальшому їх навчають психологічним аспектам, як переконувати потенційних жертв «інвестувати якомога більше коштів у їхні начебто успішні компанії».

«Таким чином, шахраї, які прикриваються квазіуспішними компаніями з торгівлі акціями та іншими фінансовими інструментами, з метою уникнення відповідальності в інших країнах, де вони пропонують такі послуги, облаштовують свої офіси в містах України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Подзвони мені, подзвони: які смс надсилають шахраї

НКЦПФР звернулася до Комісії з фінансового нагляду Польщі з проханням надати інформацію щодо звернень її громадян, які могли бути ошуканими, та в цілому діяльності таких компаній на території ЄС.

«Також Комісією встановлено список інших країн ЄС, громадяни яких очевидно могли стати жертвами. Наразі готуються відповідні запити до інших фінансових регуляторів країн ЄС», – додали у Нацкомісії.

Читайте також: Плати, або заразимо коронавірусом: як шахраї виманюють гроші в українців

Коментарі - 3

+
+34
sadbuttrue
sadbuttrue
4 листопада 2020, 9:47
#
І тут «кинули» наівних європейців. Спочатку мвф потім світовий банк пізніше шкурлєт вирішив помножити на нуль реформу освіти за який євросоюз надав безповоротню допомогу у розмірі 200 млн євро і цей список можна довго продовжувати
+
+15
Roma42
Roma42
4 листопада 2020, 10:18
#
Коли мені говорять, що бізнес на оренді нерухомості не найкращий — відразу згадуються такі посередники, які постійно підкидають цікавіші варіанти. І часто в очах спільноти їх критичні аргументи доволі змістовні, доки вони не назвуть свою альтернативу(стаття). Або і взагалі не пропонують на зміну нічого.
+
+15
Markell
Markell
4 листопада 2020, 10:53
#
Я пытался донести до местных «искпертов» все аргументы выложенные в прекрасной статье. Я понял, даже если человека вкинуть в бассейн фактов он, утопая, будет кричать — «пузырь лопнет» «убьют ремонт» «нидастроицца»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися