Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 листопада 2020, 17:19

Трамп vs Байден: вперше обсяг ставок на політичну подію перевищив $1 мільярд — ЗМІ

Вибори американського президента 3 листопада обійдуть усі спортивні змагання за обсягом ставок та увійдуть в історію як головна подія року для букмекерів. Про це пишуть світові ЗМІ, зокрема investory.news та CNN.

Трамп vs Байден: вперше обсяг ставок на політичну подію перевищив $1 мільярд – ЗМІ
Фото: prostoprosport.ru

Так, за даними очільника відділу політичних ставок найбільшого грального холдингу GVC Меттью Шеддіка, загальний обсяг ставок на підсумки виборів уже перевищив $1 млрд, що вдвічі більше, ніж було у 2016 році.

У кого більше шансів

На минулих виборах аналітики схибили, хоча тоді однозначним фаворитом вважалася Хілларі Клінтон. Цього разу букмекери не досить впевнено, але ставлять проти Трампа.

На перемогу Байдена можна поставити за 1,52, що становить 63% ймовірності. Якщо ж Трамп збереже свій пост, зіграє ставка з коефіцієнтом 2,58 (37% ймовірності).

Загалом фахівці, які надають гравцям поради на основі вивчення даних, оцінюють шанси Байдена на перемогу у 65%, а Трампа – 35%. З тим, що фаворитом нинішніх виборів наразі є кандидат від Демократичної партії Джо Байден погоджуються й аналітики букмекерської компанії Paddy Power.

«Поставити на його перемогу можна з коефіцієнтом 1,4, що відповідає ймовірності 70%. Зробити ставку на перемогу чинного президента Дональда Трампа, можна з котируванням 2,7. Вірогідність його перемоги становить близько 30%», – зазначили у компанії.

Букмекери повідомляють, що 65% ставок припадають на перемогу чинного президента Дональда Трампа. Проте найбільша ставка за останню добу у країні становила $130 тис. – гравець уклав парі на перемогу Джо Байдена.

До речі, українські букмекери також роблять ставки та розраховують на перемогу Байдена на президентських виборах у США. Так, букмекер «Паріматч» оцінює його шанси як 1,32 до 1, а букмекер «ФавБет» – як 1,5 до 1. При цьому ставка на перемогу чинного президента Дональда Трампа у «Паріматч» становить 3,2 до 1, у «ФавБет» – 2,6 до 1.

Поставити на кандидата або партію

Ставити на перемогу кандидатів можна і в окремих штатах. Наприклад, у Колорадо у чинного президента немає шансів – перемога Байдена в цьому штаті котирується за 1,04, у Трампа – за 9,20. А ось у Південній Кароліні ситуація прямо протилежна.

За 30,00 пропонується поставити на те, що в разі поразки Трамп відмовиться (а він раніше попереджав, що може так вчинити) визнавати підсумки виборів і передавати владу.

Укладати парі можна не тільки на переможця, а й на партії. Наприклад, фаворитами у Флориді вважаються демократи з коефіцієнтом 1,7, водночас шанси республіканців, за даними БР, там оцінюються котируванням 2,0. А ось у Техасі, навпаки, лідирують представники «слонів» з кефом 1,2. Водночас укласти парі на успіх демократів можна за 3,75.

Зробити ставку можна і на те, кандидат від якої партії стане переможцем. «Шанси демократів і республіканців тут оцінюються однаковим коефіцієнтом 1,864, а от імовірність перемоги незалежного кандидата набагато нижча – на такий результат приймаються ставки з кефом 150,0», – зазначає видання. І додає, що зробити ставку на те, що переможе кандидат від будь-якої іншої партії, можна за 50,0.

Читайте також: Україна сказала «так» гральному сектору — рішення тепер за бізнес-інвесторами

Фанати ставок

Букмекерські компанії повідомляють, що нинішні вибори американського президента мають шалений попит. На них активно ставлять, наприклад жителі Австралії – голосування стало там найпопулярнішою подією серед місцевих бетторів.

За даними букмекерських компаній Ladbrokes, Tabcorp і Sportsbet, майбутні вибори вже залучили більше ставок, ніж фінали Австралійської футбольної ліги та Національної регбійної ліги.

Як зазначає БР, букмекери Sportsbet вважають, що голосування обійде за обсягом ставок навіть Мельбурнський кубок – відомі перегони, які проходять на іподромі Flemington Park. «Ми не можемо розкрити точні цифри, але вибори 2020 року стануть найбільш популярною подією для ставок. Поточний рекорд належить Мельбурнському кубку 2019 року», – наголосив представник Sportsbet.

А от найбільшу зі ставок на виборах і третю за величиною в історії найбільшого у світі онлайн-букмекера Betfa було зроблено у Великій Британії, де невідомий гравець поставив £1 млн ($1,29 млн) на перемогу Джо Байдена, зазначає CNN.

До цього моменту рекордною була ставка в розмірі £555 тис., поставлена на перемогу Дональда Трампа у президентських перегонах чотири роки тому.

Успіх чи невдача?

Загалом ставка, зроблена у Betfa, стала третьою за величиною за всю історію букмекера. У 2010 році £1,1 млн було поставлено на тенісиста Рафаеля Надаля на Відкритому чемпіонаті Франції й трохи більше ніж £1 млн у 2017 році на Флойда Мейвезера-молодшого в його матчі проти Конора Макгрегора. Усі десять найбільших ставок в історії букмекерської контори були виграшними.

Betfair оцінює загальну суму ставок на президентські вибори в США на своєму майданчику у £400 млн, що у 2 рази більше, ніж було поставлено у 2016 році.

Однак політичні ставки не завжди приносять успіх гравцям. Менеджер по зв'язках з громадськістю OddsChecker US Піт Уотт розповів, що за місяць до виборів 2016 року один із кращих гравців поставив на Хілларі Клінтон £550 тис.

Ще одна ставка – у £100 тис. була зроблена на те, що Велика Британія проголосує, аби залишитися в Євросоюзі, під час голосування за Brexit у 2016 році.

Бажаєте знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 листопада 2020, 20:51
#
Ну хоть какое-то развлечение для народа,
да и  возможность немного подзаработать,
если угадал победителя...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися