Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 листопада 2020, 15:58

Компанія Lenovo під час пандемії збільшила прибуток

За результатами першого півріччя 2020-21 фінроку, яке завершилось 30 вересня, прибуток китайського виробника техніки Lenovo збільшився на 44%, порівняно з таким же періодом минулого року. Показник піднявся до 523 млн доларів, повідомляють в LBLV.

За результатами першого півріччя 2020-21 фінроку, яке завершилось 30 вересня, прибуток китайського виробника техніки Lenovo збільшився на 44%, порівняно з таким же періодом минулого року.
Фото: LBLV

Порівняно з минулим роком виторг компанії збільшився на 7% – до 27,867 млрд доларів. Скоригований чистий прибуток на акцію у річному співвідношенні збільшився з 2,94 долара до 4,24 долара.

Прибуток, що отримають акціонери, збільшився у другому фінкварталі в півтора рази – до 310 млн доларів (при прогнозі аналітиків у 224 млн доларів). У звітному кварталі розводнений прибуток на акцію збільшився до 2,48 долара, порівняно з торішнім значенням у 1,62 долара. Виторг у річному співвідношенні зріс на 7% – до 14,519 млрд доларів.

Незважаючи на складну ситуацію з пандемією, локдаун і логістичні проблеми через закриті кордони, такі підрозділи Lenovo як мобільний бізнес, ПК та інтелектуальні пристрої, а також дата-центр збільшили виручку вперше за період у шість кварталів.

Як стало відомо LBLV, керівництво компанії Lenovo задоволене віддаленою роботою членів команди. Корпорація використовувала нові можливості у роботі та навчанні співробітників, які відкрились через необхідність працювати вдома на час карантину.

Дмитро Єршов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін